Selvi'den 'piyasalar rahat olsun' haberi

Abdulkadir Selvi, Ramazan Bayramı tatilini kapsayacak 9 günlük sokağa çıkma yasağının gündem olmadığını belirtti.

Selvi'den 'piyasalar rahat olsun' haberi

Hükümet’e yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde koronavirüs salgını sonrası uygulanan sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili olarak Ramazan Bayramı ve sonrasında nasıl bir yol izleneceği konusuna değindi.

Mayıs ayının “normalleşme” sürecinin hazırlık aşaması olacağı netleştiğini belirten Selvi, “Bayrama kadar her hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam edecek. Ama asıl bayramdan sonra ne olacak?” deyip şu ifadeleri kullandı:

“Normalleşme takvimi pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Kontrollü bir normalleşme sürecine hazırlık yapılıyor. Ramazan Bayramı’nda da şehirlerarası seyahatler yapılamayacak. Ama bayramda sokağa çıkma yasağının kaç gün olacağına şimdiden karar verilmeyecek. 18 Mayıs tarihinde yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında bayramla ilgili süreç netleştirilecek. Piyasalar rahat olsun. İlk edindiğim bilgi, 9 günlük sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığı yönünde. Eğer veriler iyi gelmeye devam ederse 4 gün dahi düşünülmeyebilir.”