Selde sürüklenen ağaçlar sahil şeridini kapladı

Giresun’da yaşanan selin ardından derelerin sürüklediği ağaç parçaları, Tirebolu ilçesinin sahil kesiminde denizin yüzeyini kapladı.

Selde sürüklenen ağaçlar sahil şeridini kapladı

Giresun’da geçtiğimiz hafta sonu yaşanan sel felaketinin ardından deniz yüzeyi çamur, rusubat, balçık nedeniyle kahverengi bir renk aldı. Şiddetli yağış sonrası debisi yükselen derede sürüklenen ağaçlar, Karadeniz sahiline kadar ulaştı. Tirebolu ilçesinde sahil kesiminde, derelerin getirdiği çamur, rusubat, balçık nedeniyle çamura bulandı.

8 kişi yaşamını yitirirmesine neden olan sel, önüne kattığı her şeyi sahile sürükledi. Karadeniz’in yüzeyi ağaçların gövdeleri ve dalları ile kaplanırken, denizden çok sayıda tüp, terlik ve ayakkabı da çıktı.

Ağaç parçalarının sahili doldurduğunu gören vatandaşlar ise ağaç kütüklerini ve parçalarını kışın yakacak olarak kullanmak üzere toplamaya başladı. Sel bölgelerinden gelen tüp, ayakkabı ve diğer malzemeler belirlenen bir alana toplanırken, belediye ekipleri tarafından tasnifi yapılacak, çıkan malzemeler ise zararı olan dükkan sahiplerine teslim edilecek.