Sekiz yıl yetmemiş, 10 yıl daha 'deva' olmuş!

Kurucusu olduğu AKP'nin hükümetlerinde bakanlık ve başbakan yardımcılığı yapan Ali Babacan, Süleyman Soylu'nun istifa şovunu eleştirirken kendisini örnek gösterdi. Babacan, 11 yıl önce karar verip geçen yıl gerçekleştirebildiği istifasını "Gerçek istifa böyle olur" diyerek anlattı.

Sekiz yıl yetmemiş, 10 yıl daha 'deva' olmuş!

AKP’den ayrılıp birlikte hareket ettiği ekibiyle Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) isminde bir parti kuran Ali Babacan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa kararını yorumladı.

Soylu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmeyip görevine devamıyla sonuçlanan istifa girişimi için “ülkeye ayıp oluyor” diyen Babacan, kendi istifa sürecini örnek gösterdi.

Bundan 11 yıl önce ilk istifa mektubunu verdiğini kamuoyunun daha yeni duyduğunu söyleyen Babacan, AKP hükümetlerinde görev almaya devam ettiği dönemi de içeren sonraki 10 yılın ardından gelen “kesin istifa”sı için “Gerçek istifa böyle olur” dedi.

Ali Babacan’ın konuyla ilgili olarak “AKP küskünleri”yle anılan Karar gazetesinin yazarlarına konuk olarak katıldığı canlı yayın bağlantısındaki sözleri şöyle:

“Bunların hepsini biz yaşadık. Açıkçası üzülüyor insan. Böylesine büyük bir ülkeye ayıp oluyor. Benim 2009 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra istifa mektubu verdiğimi daha yakınlarda kamuoyu duydu. Gerçek istifa böyle olur. Benim Sayın Cumhurbaşkanıyla görüşüp de ayrılacağımı ifade etmem Mayıs ayındadır, fiilen ayrılmam 8 Temmuz’dur. Samimi istifa böyle olur. Ben kendisine gittim söyledim, ‘Ben ayrılacağım. İstanbul seçimleri de geliyor, yanlış anlaşılmasını istemiyorum ama bilin ki seçimlerden sonra ben ayrılacağım’ dedim. Seçimi bekledim. Seçimden sonra 8 Temmuz’da da istifa dilekçemi gönderdim ve kamuoyuna açıkladım. Bunu yapabilirdik daha önce, defalarca fırsat vardı elimizde açıkçası.”