Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edilen sanatçılar, geçici sözleşme ile geri döndü

İstanbul Belediye Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edilen sanatçılar, 3 yıl 7 ay sonra görevlerine geri döndü

Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edilen sanatçılar, geçici sözleşme ile geri döndü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Şehir Tiyatroları’ndan performans düşüklüğü bahanesiyle ihraç edilen ve aralarında Gezi Direnişi’ne destek verdiği gerekçesiyle görevden alınan Levent Üzümcü’nün de bulunduğu sanatçılar, 3 yıl aradan sonra geçici kadro ile kuruma geri döndü. Sanatçıların açtığı davalar ise devam ediyor.

Yönetmen Ragıp Yavuz ise facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Üç yılı aşkın bir zaman önce, 15 Temmuz sürecinin karanlığı içinde, geçici (taşeron) sözleşme ile çalıştırılırken hiçbir gerekçe gösterilmeksizin Şehir Tiyatroları’ndan atılan ve açtıkları davaları kazanmalarına rağmen işe geri alınmayan meslektaşlarım, şu andaki tiyatro yönetiminin girişimi sonucu; yine geçici (taşeron) bir yıllık sözleşme ile, yani kadro güvencesi olmaksızın işe geri alındılar.

Ben ve Levent Üzümcü ise, bu kardeşlerimizden farklı olarak, oyuncu ve yönetmen kadrolarıyla çalışırken tüm özlük haklarımız gaspedilerek devlet memuriyetinden “İHRAÇ” yaşamıştık…

İkimiz de yargıya başvurduk ve bu süreç devam ediyor. Fakat, Şehir Tiyatroları’nın yeni yönetimi bize de diğer arkadaşlarımız gibi geçici (taşeron) sözleşme ile çalışma davetinde bulundu ve biz de, yıllarca perde açtığımız kurumda geçici bir süre de olsa, yeniden meslektaşlarımızla birlikte olabilmek adına bu daveti kabul ettik…

Yani bilinmelidir ki, kadrolarımızın ve özlük haklarımızın iadesiyle kuruma geri dönmüş değiliz…

Nedir, belirsiz bir süre de olsa, perdenin ipini yine hep beraber çekeceğiz… Ve bunu yaşayacak olmaktan ötürü ben kendi adıma gerçekten mutluyum…

12 Eylül’den bu yana yaşadığım ihraçlar sonrası bu üçüncü geri dönüşüm oldu…

Sonuncusu; umarım ve dilerim gaspedilen tüm haklarımın iadesiyle gerçekleşir… Gayrısı… Gün ola, harman ola… Önümüzdeki sezon şehir Tiyatroları’nda bir oyunla yine sizleri selamlayacağım… Hepimizin alkışı bol, tiyatromuz özgür ve özerk, sanatımız yürekli olsun…”

LEVENT ÜZÜMCÜ: DAVA SÜRÜYOR…BİR OYUNDA YER ALACAĞIM

Levent Üzümcü henüz görevden alınmasıyla ilgili davanın sürdüğünü belirtirken, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İBB’de ve dolayısıyla Şehir Tiyatrosunda demokrasiye inananların idareye gelmesiyle birlikte, Şehir Tiyatrosu sanat yönetimi benden bir oyunda yer almamı istedi, kabul ettim. Hukuksuz yere işten atılma davam ise hâlâ devam etmekte. Elbet çalınmış haklarımı alıp birgün evime dönücem”