Şehir Tiyatrolarında sahnelenecek olan Kürtçe oyun kaymakamlık tarafından yasaklandı

Kürt tiyatro topluluğu Teatra Jiyana Nû'nun 'Berû' oyununun Gaziosmanpaşa sahnesinde oynanacağı duyurmuştu. GOP Emniyet Müdürlüğünün talebi üzerine tiyatro oyununun GOP Kaymakamlığı tarafından yasaklandığı belirtildi.

Şehir Tiyatrolarında sahnelenecek olan Kürtçe oyun kaymakamlık tarafından yasaklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, pandemi döneminde zor durum yaşayan özel tiyatrolara sahnelerini açmış, bu kapsamda Kürt tiyatro topluluğu Teatra Jiyana Nû’nun ‘Berû’ oyunu da Gaziosmanpaşa sahnesinde oynanacağı duyurmuştu.

İBB Şehir Tiyatroları’nın özel tiyatrolara sahnelerini açması sonrası Kürt Tiyatro Topluluğu Teatra Jiyane Nû’nun ‘Berû’ oyunu da gösterilecek oyunlar arasında yerini almıştı. Şehir Tiyatroları Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde oynanacak oyunun biletleri ise günler öncesinden tükenmişti.

HDP MYK üyesi Salim Kaplan ise bugün sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile Kürtçe tiyatronun GOP Emniyet Müdürlüğünün talebi üzerine GOP Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını duyurdu.
Salim Kaplan şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul Büyükşehir belediyesi milyonlarca Kürd’ün yaşadığı kadim coğrafyada Kürtçe tiyatro sahnelemek istiyor. Ama söz konusu Kürd ve Kürtçe olunca düşman hukuğu devreye giriyor ve oyun yasaklanıyor. Kötülüğünüzde boğulacaksınız.”