Seda Sayan'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: "Gerekirse Cumhurbaşkanı'na yalvaracağım"

Şarkıcı Seda Sayan, katıldığı televizyon programında, İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili bir soru üzerine, "Özellikle Emine Erdoğan Hanımefendi bu konuya el atmalı. Gerekirse Cumhurbaşkanı'na gidip yalvaracağım" dedi.

Seda Sayan'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması:

Seda Sayan, Haber Global’de katıldığı televizyon programında İstanbul Sözleşmesi ile ilgili soruyu cevapladı. İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesine karşı olduğunu ifade eden Sayan, Emine Erdoğan’ın konu ile ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

“GEREKİRSE CUMHURBAŞKANI’NA GİDİP YALVARACAĞIM’’

“İstanbul sözleşmesine evet diyorum. İstanbul sözleşmesi iptal edilmemeli. Hatta kadına şiddet konusunda cezalar daha da ağırlaştırılmalı. Emine hanım bu konuda çok hassasiyet gösteriyor. Özellikle bu konuya el atmalı. Bu cezalar ağırlaştırılmadıkça, kadınlar korumaya alınmadıkça, vakalar daha çok artacaktır. Her gün sokaklarda bir kadın ‘öldürülmemi mi bekliyorsunuz’ diye bağırıyor. Eskiden biz annem ve kardeşlerimle karakola gidip babamı şikayet ettiğimizde ‘kocandır döver’ deyip geri gönderiyorlardı, şu an da aynı noktadayız. Bu durumun hafifletici nedeni olamaz. Adam kravatını takıyor, mahkeme salonuna çıkıyor hafifletici neden sayılıyor. Bunlara cevap hakkı bile verilmemeli. Gerekiyorsa Cumhurbaşkanı’na gidip yalvaracağım.”

“KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER DAVET ETTİ DE GİTMEDİK Mİ?”

Bazen “Cumhurbaşkanı yalakası” deniliyor. Bir Cumhurbaşkanı sizi davet ediyor. Sadece neden Recep Tayyip Erdoğan konuşuluyor? Turgut Özal’a da yakındım, Tansu Çillere de. Yine çağırsalar yine giderim. Sayın Kılıçdaroğlu çağırdı da gitmedik mi?

Meral Akşener’in bence en büyük gafıydı. “Biz bu sanatçıları tanımayacağız” dedi. Söylediğim lafın arkasındayım “Sayın Kılıçdaroğlu ve Akşener davet etti de gitmedik mi?” Oraya gitmek taraf olmak değildir. Abuk subuk hale getirildi. Siyasetçi değişir, sanatçı durur. Bu o zaman Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olarak görüyorum. Geçmişte onca siyasetçinin davetine gittik. Bunlar konuşulmadı da neden bu davet konuşuluyor?