Seçimlere 25 gün kala Biden, Trump'ı geçti

Anket sonuçlarına göre Joe Biden'ın Trump'la farkı açtığı, Başkan Donald Trump'ın Kasım ayında yapılacak seçimlerde kazanma şansının giderek azaldığı yorumları yapıldı.

Seçimlere 25 gün kala Biden, Trump'ı geçti

Yapılan anketler, Seçimlere 25 gün kala Biden, Trump’ı geçtiği sonucunu ortaya koydu.

Anket sonuçlarına göre Joe Biden’ın Trump’la farkı açtığı, Başkan Donald Trump’ın Kasım ayında yapılacak seçimlerde kazanma şansının giderek azaldığı yorumları yapıldı.

Joe Biden’ın rakibiyle arayı açması ve seçmenin koronavirüs pandemisiyle mücadeleden memnun olmamasıyla birlikte Trump’ın yeniden Başkan seçilmesi giderek zorlaştı.

RealClearPolitics anketine göre Trump ulusal bazda Biden’ın 9.7 puan gerisindeyken, kritik eyaletlerde ise 5-7 puan civarında Biden lehine bir fark var. Seçimlere 25 gün kalmışken, Trump kaybettiği bir zemini nasıl bir başarıya çevirebileceği ise merak konusu.

CLINTON-TRUMP YARIŞI

Trump, Biden ile haftaya yapılacak olan Başkanlık tartışmasını online olarak yapmayı reddetmişti.

BloombergHT‘nin aktardığına göre, Cumhuriyetçi anket uzmanı Frank Lunzt, “Eğer seçimi kazanmak istiyorsa tartışmaya katılmadan onu olması gerektiği yere götürebilecek matematiği yapamam” diye ekledi.

Trump’ın 2016’da Hillary Clinton’a karşı seçim zaferini unutamayan Demokratlar ise erken kutlamaya geçmiyor. Son seçimlerde, Clinton seçime aynı süre kala Trump önünde ortalama 5.3 puan önde gidiyordu. Bu kez Biden için lehtelik oranı ise Clinton’a göre çok daha yüksek ve Biden’ın Trump’ın 2016’da kazandığı bazı eyaletlerde Biden’ın rekabetçiliği daha yukarıda gözüküyor. Bu gelişmeler Trump’ın yeniden seçilme olasılığını düşük olduğu değerlendirmelerini doğruluyor.