Seçim sonucunu protesto eden silahlı Trump destekçileri sokağa indi

ABD seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, Biden'in galip çıkmasını protesto eden Trump taraftarları; Georgia'dan Arizona'ya, Teksas'tan birçok eyaletin kongre binalarının önünde toplandı. Silahlı gruplar, "Daha bitmedi", "Hırsızlığı durdurun" sloganları atarak seçim sonuçlarını protesto etti.

Seçim sonucunu protesto eden silahlı Trump destekçileri sokağa indi

Donald Trump’ın başkanlık seçimini kaybetmesinin ardından, ABD’de Trump taraftarı gruplar bazı eyaletlerde seçim sonuçlarını protesto etti.

Georgia’dan Arizona’ya, Teksas’tan Pennsylvania’ya Oregon’dan Michigan’a birçok eyaletin kongre binalarının önünde toplanan yer yer silahlı gruplar, “Daha bitmedi”, “Hırsızlığı durdurun” sloganları atarak seçimin resmi olmayan sonuçlarını protesto etti.

Georgia’nın Atlanta kentinde toplanan kalabalık bir grup, Biden’ın tutuklanması ve Trump’ın seçim sonuçlarını kabul etmemesi yönünde sloganlar attı. Atlanta Kongresi’nin önüne Biden destekçileri de toplanırken polis 2 grubu ayırdı ve kentte herhangi bir şiddet olayı yaşanmadı. Pennsylvania’nın Harrisburg kentinde de binlerce kişi toplanarak seçim sonuçlarını protesto etti. Göstericiler, oy sayımlarını durdurmak istediklerini, iddia edilen usülsüzlüklerin tespit edilmesini istedi. Daha sonra gruba silahlı bir grup da katıldı.

Arizona’nın Phoenix kenti ile Teksasın Austin kentinde de kalabalık gruplar eyalet kongresinin önünde seçim sonuçlarını protesto etti. Kuzey Dakota’nın Bismarck şehrinde karşı karşıya gelen Trump destekçileri ile Biden destekçileri arasında arbede yaşandı. Oregon eyaletinin Salem kentinde bir araya gelen yüzlerce silahlı gösterici, Trump lehine sloganlar atarak seçim sonuçlarını kabul etmediklerini belirtti.

ABD başkanlığına seçilen Biden ise yaptığı zafer konuşmasında, “Bölen değil, birleştiren bir başkan olacağıma söz veriyorum. Kırmızı ya da mavi eyalet olarak gören değil, sadece Amerika Birleşik Devletleri olarak gören bir başkan olacağım” ifadesini kullandı.