Seçim anketlerine AKP'den tepki: Partimizin oyunu düşürüyorlar

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, seçim anketlerinde AKP'nin oyunun düşük çıktığı yönündeki haberlere tepki gösterip "manpülasyon" iddiasında bulundu.

Seçim anketlerine AKP'den tepki: Partimizin oyunu düşürüyorlar

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yapılan bazı seçim anketlerinde AKP’nin oyu düşük çıkmasına ilişkin açıklama yaptı.

AKP’nin periyodik olarak yaptığı kamuoyu araştırmalarını Covid-19 salgını sürecinde de devam ettirdiğini belirten Dağ, “Son dönemde gerçekleştirilen çalışmalar göstermektedir ki, salgın sürecinde uygulanan politikalar, kamuoyunun büyük oranda desteğini almıştır. Türkiye’nin bu süreçte ortaya koyduğu başarı hikâyesi, uluslararası alanda da gıpta ile takip edilmiş ve büyük beğeni toplamıştır. Bu hikâyenin doğal bir sonucu olarak, toplumun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye olan teveccühü artmıştır.” iddiasında bulunurken “Bu duruma halel getirmek ve gölge düşürmek isteyen muhalefet partileri darbe ve erken seçim tartışmalarını ön plana çıkarmaya gayret etmektedir” dedi.

AKP’li Dağ, sözkonusu anketlerde diğer partilerin oyu sabit bırakılırken, AKP’nin oy oranının düşürülüp, kararsız seçmen oranının yükseltildiğini öne süren Dağ, “Muhalefet partilerinin oy oranlarının yükseldiğini iddia edemeyen şirketler, böyle bir yol izlemeyi tercih etmektedirler. Muhalefetin bazı siyasi temsilcileri ise kendi oy oranlarına ilişkin herhangi bir iddia ortaya koyamadıklarından, AK Parti’nin oy düşüşü yalanına sarılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Anket şirketlerine de yüklenen Dağ, sözlerine  “Çalışmalarını muhalif refleksle ortaya koyan ve realiteden uzak olan bazı araştırma şirketleri, partimize karşı olumsuz algı oluşturmak için her dönem sistematik olarak bu tarz anketleri kamuoyuyla paylaşmaktadırlar. 2023 yılında yapılacak seçimlerde milletimiz, bu çalışmaların herhangi bir geçerliliğe sahip olmadığını bir kez daha gösterecektir.” diyerek son verdi.