Sayıştay raporları usulsüzlükleri ortaya koyuyor: AKP'li belediyede müdürlere sınavsız atama

AKP’li Fatih Belediyesi’nde bazı müdürlerin görevlerine; sınavsız ve gerekli öğrenim durumunu karşılamadığı halde atandıkları tespit edildi.

Sayıştay raporları usulsüzlükleri ortaya koyuyor: AKP'li belediyede müdürlere sınavsız atama

Sayıştay, AKP’li Fatih Belediyesi’nde yapılan atamalarla ilgili bir dizi usulsüzlük belirledi. 2019 yılında yapılan denetime ilişkin hazırlanan raporda, “Özel kalem müdürü olarak atanan kişilerden bazıları müdürlük kadrolarına sınavsız atanmış ve bu şekilde özel kalem müdürlüğü kadrosu müdürlük kadrolarına sınavsız geçişin bir yolu olarak kullanılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Fatih Belediyesi’yle ilgili Sayıştay raporunda şunlar tespit edildi:

“BULGU 11: Özel Kalem Müdürlüğü Kadrosunun Görevde Yükselme Esaslarına Tabi Olan Müdürlük Kadrolarına Atanmanın Bir Yöntemi Olarak Kullanılması

Müdür yardımcısı olarak görev yapan H.D’nin 12 Temmuz 2013’de Özel Kalem Müdürlüğüne atandıktan sonra 17 Eylül 2013 tarihinde Mali Hizmetler Müdürü olarak atandığı ve sınav şartını sağlamadığı tespit edildi.

Mühendis olarak görev yapan C.K’nin 14.01.2019 tarihinde Özel Kalem Müdürlüğüne atandıktan sonra 06.02.2019 tarihinde Emlak ve İstimlak Müdürü olarak atandığı, mevzuatta belirtilen alt görevlerde çalışmasının olmadığı ve sınav şartını sağlamadığı belirtildi.

Mühendis olarak görev yapan Y.U’nun 07.02.2019 tarihinde Özel Kalem Müdürlüğüne atandıktan sonra 01.03.2019 tarihinde İmar ve Şehircilik Müdürü olarak atandığı ve sınav şartını sağlamadığı, mühendis olarak görev yapan S.Y’nin 06.03.2019 tarihinde Özel Kalem Müdürlüğüne atandıktan sonra 20.03.2019 tarihinde Fen İşleri Müdürü olarak atandığı ve sınav şartını sağlamadığı görüldü.

Sosyal Yardım İşleri Müdürü olarak görev yapan personelin öğrenim durumu ve sınav şartını sağlamadığı, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü olarak görev yapan personelin öğrenim durumu ve sınav şartını sağlamadığı, Zabıta müdürlüğü kadrosuna atanan personelin mevzuatta öngörülen sınav şartını sağlamadığı, Bilgi İşlem Müdürlüğünde Programcı unvanında sözleşmeli olarak çalışan F.A ve M.Y’nin mevzuatta belirtilen asgari yabancı dil şartını sağlamadığı görülmüştür.”