Saygı Öztürk'ten Süleyman Soylu'ya yanıt

"Haksız atamaları örtmek için, kimse namus gibi kutsal kavramın arkasına sığınmamalı. Trabzon'da iş bekleyen binlerce gencin sözcüsü oldum. Hepsi bu kadar"

Saygı Öztürk'ten Süleyman Soylu'ya yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP’li Bahar Ayvazoğlu’yla evliliğinden sonra kariyeri hızla yükselişe geçen Ali Ayvazoğlu’nu gündeme taşıyan gazeteci Saygı Öztürk’ü hedef almış; “namus düşmanı” demişti.

Öztürk bugünkü yazısında Soylu’ya yanıt verdi. Gazeteci Saygı Öztürk, kendisine ‘namus düşmanı’ diyen Soylu’ya “Haksız atamaları örtmek için, kimse namus gibi kutsal kavramların arkasına sığınmamalı” yanıtını verdi.

“İnsanlık görevimi yapıyorum” diyen Soylu, Ayvazoğlu çiftini “Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır Ali Beye minnettarız Trabzon turizmini ayağa kaldırdı” diyerek sahiplenirken, Saygı Öztürk’ü ise “Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır” ifadeleriyle hedef almıştı.

“TRABZON’DA İŞ BEKLEYEN BİNLERCE GENCİN SÖZCÜSÜ OLDUM”

Sözcü yazarı Öztürk’ün “O dili keser, o kalemi kırarım” başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

“Gençlerimiz, kamuda çalışabilmek için kamu personeli sınavlarına, mülakatlarına girerken, arkasında siyasi güç olanlar, belediyede özel kalem müdürlüğüne sınavsız, mülakatsız alınıp, hiç çalışmadan memur yapılıyor ve devletin başka birimlerine kaydırılıyor. Ohh, ne güzel memleket… Ali Ayvazoğlu, eşinden ayrıldı, o dönem AKP ilçe teşkilatında sekreter, daha sonra İl kadın Kolları’na atanan Bahar Hanım’la evlendi.

2017’de, “AKP Kadın Kolları Başkanının kocasın hülle ile Trabzon İl Kültür Müdürlüğü’ne atanması”na ilişkin haber için Ali Ayvazoğlu, kendisini arayan Ali Ekber Ertürk’e “Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun takdiriyle geçiş yaptım. Milletvekili olan eşim üzerinden yükseldiğim doğru değil” dedi. Aynı kişinin, Ankara Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atandığını yazdığımızda “Namussuz” diyen ise Soylu oldu. Bir bakan, bu sözleri kendisine yakıştırıyorsa ne diyebilirim? Bakan twitleri araştırsa, Ekrem İmamoğlu’na hangi kadın milletvekili “Yunanlı”, Kemal Kılıçdaroğlu’na hangi müdür “keMAL” yani “Mal” diye yazdığını görür.

Eğer, haberimle namusa dil uzatırsam o dili kendi elimle keser, yazan kalemimi kendi elimle kırarım. Bu böyle biline. Bahar Hanım’ı da, Ali Ayvazoğlu’nu da tanımam. Haksız atamaları örtmek için, kimse namus gibi kutsal kavramın arkasına sığınmamalı. Trabzon’da iş bekleyen binlerce gencin sözcüsü oldum. Hepsi bu kadar…”