Şaşmaz yıllar sonra anlattı: 15 Temmuz'da rehin alındık

"Çöp konteynırının arkasına saklanmış hainler silahlarını bize doğrulttu ve esir alındık."

Şaşmaz yıllar sonra anlattı: 15 Temmuz'da rehin alındık

Şaşmaz kardeşlerden birisi yıllar sonra “15 Temmuz gazisi” olduğunu açıkladı. Kurtlar Vadisi, Deli Yürek, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi mafyatik dizilerin senaristliğini yapan Raci Şaşmaz, darbe girişiminin üzerinden yıllar geçtikten sonra “Şehitlik nasip olmadı” ifadeleriyle o günü anlattı.

Hürriyet’ten Tülay Demir‘e konuşan Raci Şaşmaz, 15 Temmuz’da “gazi” olduğunu, “Silahlar bize doğruldu, tehin alındık” diyerek anlattı.

Senarist Şaşmaz, darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı:

“Mahşer gibi bir geceydi. Çok şükür insanımız bu hainlere geçit vermedi. Yoksa bugün ne tek parça bir ülkeden ne de bir gelecekten bahsediyor olurduk. Rahmetli Erol Olçok yakın arkadaşımdı. Dertleştiğim, fikir alışverişinde bulunduğum, mert, gözü kara bir Çerkez Beyi’ydi. Onun ve oğlunun şehit olduğunu öğrenince köprüye gitmek üzere yola çıktım.

Çengelköy ateş altındaydı. Hem Çengelköy Karakolu’ndaki Alaattin Komiser ve arkadaşlarının direnişi hem de mahalle muhtarımız Can Cumurcu’nun gayretleriyle (ki her ikisi de yaralandı o gece, ona rağmen pes etmediler) hainler Çengelköy’de başarılı olamadılar. Ben ve o zamanki şirketimin yapım koordinatörü Mehmet Baş ara sokaklardan ilerlerken bir çöp konteynırının arkasına saklanmış hainler silahlarını bize doğrulttu ve esir alındık. Karakolun önüne götürüldük.

Gördüm ki hainler ele geçirdikleri vatandaşları canlı siper olmaları için elleri kelepçeli halde yere yatırmışlar. İnsanların onlara doğru yürüyüşünü engellemek için yani… Canlı siper yaptıklarının çoğu Çengelköy ve civarındaki restoranlarda, kafelerde çalışan gençlerdi.”