Saraylı komşusu olunca: 'Salyalarınızı burdan görebiliyorum'

Kuzguncuk'ta yaşayan Şükriye Tutkun, "komşu"su Fahrettin Altun'a destek sözlerini eleştiren takipçilerine birbirinden seviyesiz yanıtlar verdi.

Saraylı komşusu olunca: 'Salyalarınızı burdan görebiliyorum'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Kuzguncuk’ta, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde kiraladığı araziye yaptırdığı yapıların İBB tarafından yıkıldığı haberleri üzerine yandaş medyanın “tanıklığına” başvurduğu bir ünlü isim dikkat çekti.

O isim, son yıllarda AKP’ye yakınlaşan, bu yıl Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 8 Mart etkinliğinde de boy gösteren Şükriye Tutkun’du. Altun’un Kuzguncuk’taki “komşu”su olduğu belirtilen Şükriye Tutkun, Altun ailesinin yeni yatırımına şu sözlerle sahip çıkmıştı:

“Burası gerçekten daha önce mezbelelikti (çöplük), mezbelelik demeye bile bin şahit ister. Çünkü burda kendim de yalnız yaşıyorum. Bugün baktım Twitter’dan bir sürü haberler, beni arıyorlar gazeteciler falan. Fahrettin beyin oturduğu yer olarak trilyonluk, artık rakamlarını da bilemiyorum, bir villa koymuşlar deniz kenarında, yalı pardon. Gerçekten de 50 metrekare oturumlu, 3 katlı. Çünkü burdaki evler hep eski Rum evleri, daha büyük olamaz. Fahrettin bey şunu yapıyor bunu yapıyor dedikleri adamın çocuğu devletin okuluna gidiyor. Ben görüyorum burda, çocuklarıyla selamlaşıyoruz, kendi çöpünü kendileri atıyorlar. Böyle bir hayatı seçmiş adam, daha ne istiyorsunuz ki. Fahrettin beyin suçu herkesin içinde bir mahallede oturmak istemek mi?” 

Şükriye Tutkun, gündem olan konu ve Altun ailesine destek sözleriyle ilgili daha sonra da sosyal medyadan kendisine yapılan eleştirileri yanıtladı. Tutkun’un kullanıcılarına yanıt verirken başvurduğu, çirkin üslup tepki çekti. Tutkun’un verdiği yanıtlarda “Salyalarınızı görebiliyorum”, “sümüklerin efendisi” gibi ifadeler kullandığı görülüyor.

Tutkun’un en çok dinlenen yorumlarından biri olan “Arda Boyları”yla ilgili “Gel de dinle şimdi” diyen bir kullanıcıya “Keşke imkanım olsa da sizin gibilere hiçbir şarkımı dinlettirmeyebilsem” dediği de göze çarpıyor.