"Saraylarınızdan milletin halini görmüyorsunuz, millet cinnet getirme noktasına geldi"

"Makyajlı enflasyon rakamlarıyla daha fazla kul hakkına girmeyin. Vatandaşın asgari ücretini de dolar/avro karşılığı belirleyin. Asgari ücret en az 3 bin 100 liradan başlamalı."

CHP Sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın toplantısında “Saraylarınızdan milletin halini görmüyorsunuz, millet cinnet getirme noktasına geldi” diye konuştu.

Öztrak’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

156 ülkeye destek milletin bütçesine gelince köstek. Bu kadar mı bu millete yabancılaştınız? Saraylarınızdan milletin halini görmüyorsunuz, millet cinnet getirme noktasına geldi.

Salgında milletimizi hastane, gasilhane kuyruklarına soktular yetmedi. Saray hükümetinin yokluk demek olduğunu, tek adam vesayet rejiminin kuyruk demek olduğunu millete en acı şekilde gösterdiler. Şimdi çıkmışlar 156 ülkeye yardım yapmakla övünüyorlar.

Buradan açık çağrı yapıyoruz, tıpkı vaka sayılarında olduğu gibi enflasyon rakamları da geriye doğru güncellenmelidir. Makyajlı enflasyon rakamlarıyla daha fazla kul hakkına girmeyin. Vatandaşın asgari ücretini de dolar/avro karşılığı belirleyin. Asgari ücret en az 3 bin 100 liradan başlamalı.”