Saray'dan yeni 'hizmet' binası açıklaması: 'Kamu kaynaklarının etkin kullanılması için...'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı açıklamasında, Başkanlığın yeni "hizmet" binası "kamu kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılması" iddiasıyla savunuldu.

Saray'dan yeni 'hizmet' binası açıklaması: 'Kamu kaynaklarının etkin kullanılması için...'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Ankara Çukurambar’da ‘Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ yazılı tabela asılan dev bina ile ilgili çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

“Türkiye’nin her alanda olduğu gibi ulusal ve uluslararası iletişim alanında da güçlü bir performans sergilemesi gerektiğine inanan Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyoner bakış açısı doğrultusunda, ülkemizin kamusal iletişim stratejisini belirlemek ve yürütmek İletişim Başkanlığı’nın uhdesine verilmiştir” denilen açıklamada, “Mevcut binalar fiziki açıdan yetersiz olduğu gibi kira bedelleri açısından da Başkanlık bütçesine ağır bir yük getirmektedir. Bir yandan bu maddi yükün ortadan kaldırılması, bir yandan da farklı hizmet binalarında görev yapmakta olan personelin tek çatı altında toplanarak kamu kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılması gereği ortaya çıkmıştır.” denildi.

Binanın İletişim Başkanlığına özel olarak yeni inşa edilen ya da yüksek bedellerle kiralanan bir bina olmadığı belirtilen açıklamada “Ülkemizin en genç kurumları arasında yer alan İletişim Başkanlığı yeni hizmet binası ile kamu kaynaklarını verimli kullanma hedefi doğrultusunda kira bedeli yükünden kurtulduğu gibi misyonuna uygun şekilde dinamik bir fiziki ortam ve kimliğe kavuşmuştur. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, vatandaşlarımız ile devlet kurumları arasındaki iletişimin güçlendirilmesinde, Türkiye algısının uluslararası kamuoyunda hak ettiği düzeye taşınmasında ve ülke markamızın geleceğinin inşasında üstlendiği önemli sorumlulukları yerine getirirken kamu kaynaklarının kullanımında verimliliği tesis etmek üzere azami hassasiyeti göstermekte; görevini milletimizin teveccühüne layık şekilde başarma gayretiyle, var gücüyle çalışmaya devam etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Dev binanın inşaat sürecini ile AKP-Cemaat iş birliği ve kavgasına paralel olarak yaşadığı dönüşümü “Ankara’da dev bir ‘parsel parsel’ hikayesi!” başlığıyla haberleştirmiştik: