Saray'dan Ali Koç mesajı: Başkanın sonu...

Cumhurbaşkanı Danışmanı, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Yiğit Bulut, derbi sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç için dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Saray'dan Ali Koç mesajı: Başkanın sonu...

Süper Lig’in 23. haftasındaki derbide Galatasaray’ın deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-1 yenmesinin ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, tribünden kendisine edildiği iddia edilen ağır küfürler nedeniyle protokolden aşağıya atladı.

Koç’un girdiği Fenerium Alt E tribününde büyük bir arbede yaşandı. Görüntülerde taraftarların “Başkanım yapma” diye bağırdığı duyuldu.

Öte yandan görüntülere ilişkin iktidar çevrelerinden ise Cumhurbaşkanlığı düzeyinde, dikkat çeken bir mesaj geldi.

Cumhurbaşkanı Danışmanı, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Yiğit Bulut, yaşananlara ilişkin “BU AKŞAM YAŞANANLAR, futbolu oynatamayan bir başkanın sonuydu… Bu gece, haftalardır taraftarını Devlet’e karşı kışkırtan bu şahsın tribünden kendi taraftarlarının üstüne atlaması ile bitti!” diye yazdı.

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum da Fenerbahçe’nin Galatasaray’a 3-1 yenildiği maç sonrası, Ali Koç yönetimini istifaya çağırdı.

Uçum, Twitter adresinden şöyle yazdı: “Kazanan takıma bir şey demem, öyle ya da böyle kazandı. Lafım bizimkilere; çekilin bence, onurlu bir çıkış yapın, Fenerbahçe sizin bu seviyesizliğinize layık değil. Ne yani Fenerbahçe size muhtaç mı sandınız, bu büyük camiaya her türlü dipi yaşattınız, yük olmayı bırakın”