Saray'da özel Cuma'nın altından İskenderpaşacılar çıktı!

Diyanet'in bugün Saray'da düzenlediği ve cemaatini kendi belirlediği Cuma namazıyla ilgili "öneri"nin İskenderpaşa cemaatinden geldiği öğrenildi.

Saray'da özel Cuma'nın altından İskenderpaşacılar çıktı!

Diyanet’in bugün Saray’daki camide kıldırdığı “özel” Cuma namazının arkasından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yakın olduğu bilinen İskenderpaşa cemaati çıktı.

Cemaate bağlı Mahmut Esad Coşan Vakfı tarafından yapılan açıklamada, Cuma namazının gereken tedbirlere uyulması kaydıyla, belirli şartlar altında kılınabileceği belirtildi. Açıklamada, devletin konuyla ilgili önerdiği “paket”e ilgi göstermesi nedeniyle cemaat adına “teşekkür” edildi.

“SADECE SAĞLIKLI BİREYLERLE…”, “IŞIK TUTACAK…”

Vakıf tarafından yapılan açıklamanın bir bölümü şöyle:

“Dinimiz İslam, ibadetleri zor şartlarda kolaylaştırmakta ancak savaşta dahi iptal etmemektedir. Cuma namazının uluslararası standartlara ve devlet yetkililerimizin almış olduğu TÜM tedbirlere fazlasıyla uyularak kılınması mümkündür.

Cuma namazı kılmak için açık hava alanları seçilebilir, kullanılacak alan namaz öncesinde ve sonrasında dezenfekte edilebilir, sadece sağlıklı bireylerin katılımını sağlamak amacıyla girişte ateş kontrolü yapılabilir, katılımcı sayısına sınır getirilebilir, tüm katılımcıların maske takması ve tek kullanımlık kağıt seccade kullanması sağlanabilir, saf tutarken kişiler arasında 1,5 metreden de fazla sosyal mesafe korunabilir, Cuma namazının edası 2 rekat farz ve çok kısa bir hutbeyle toplamı azami 10 dakika sürecek şekilde ayarlanabilir.

Sayıları sınırlandırılmış küçük gruplar halinde bile kılınabilecek olan Cuma namazının yasaklanmayıp devlet yetkililerimizin uygun göreceği düzenlemeler getirilerek, uluslararası standartlar tümüyle ve fazlasıyla uygulanarak kılınmasına izin verilmesi, hukukun “ölçülülük” ilkesine de daha uygun olacaktır. Ayrıca tüm dünya Müslümanlarına da ihtiyaç duydukları çözüm yolunu gösterecek, ışık tutacaktır.

Devlet yetkililerimizin öneri paketimize gösterdiği ilgiye şimdiden teşekkür eder, konuyla ilgili her türlü iletişim ve işbirliğine hazır olduğumuzu bildiririz.”