"Samsun'da bir süper bulaştırıcı onlarca insanı enfekte etti"

"Dedesi umreden geliyor, ondan kapıyor. Bir büyük market AVM'de çok işlek bir hamburgercide çalışıyor çocuk. Onlarca insanı enfekte etti."

Prof. Dr. Mustafa Çetiner, Samsun için korkutan bir iddiayı paylaştı.

Çetiner, dedesi umreden gelen ve ondan koronavirüs salgınına yakalanan bir gencin onlarca insana koranavirüs bulaştırdığını açıkladı.

Prof. Dr. Mustafa Çetiner, CNN Türk’te Başak Şengül’ün sunduğu ‘Akıl Çemberi’ programında Samsun’da koronavirüse yakalanan bir hastanın onlarca insana bulaştırdığını açıkladı.

Programda geçen diyalog şöyle:

Prof. Dr. Mustafa Çetiner: Bizim gibi büyük metropollerden henüz hastalığın yayılmadığı köylere, kentlere… Gidip de orada buluştırabilecek insanlarda var. (Güney) Kore’de öyle ‘süper bulaştırıcı’ vardı. Yüzlerce insana bulaştırdı tek başına. Orada tek seyahat etmenin böyle bir sakıncası olabilir

Nedim Şener: Rize’de karantina’ya alınan köyler oldu. Orada hastalık çıkmadığına göre oraya dışardan gelenler bulaştırdı herhalde değil mi?

Prof. Dr. Mustafa Çetiner: Evet. Mesela Samsun’da da… Samsun’da bir süper bulaştırıcı vardı mesela. Hani detaylarını söylemeyim ama…

Başak Şengül: Nerede?

Prof. Dr. Mustafa Çetiner: Türkiye’de… Dedesi umreden geliyor, ondan kapıyor. Bir büyük market AVM’de çok işlek bir hamburgercide çalışıyor çocuk. Onlarca insanı enfekte etti.