Samsun Bafra Devlet Hastanesi karantinaya alındı

Samsun Bafra'da yüksek ateş sebebiyle 'Meningokok Menenjit hastalığı' teşhisi konulan 2 yaşındaki bebek, OMÜ'ye sevk edildi ancak kurtarılamadı. Bafra Devlet Hastanesi, 'bulaşıcı hastalık' nedeniyle karantinaya alındı.

Samsun Bafra Devlet Hastanesi karantinaya alındı

Samsun’un Bafra İlçesi’nde yüksek ateş nedeniyle Devlet Hastanesi’ne getirilen 2 yaşındaki bebeğe yapılan ön tanıda ‘Meningokok Menenjit hastalığı’ teşhisi konuldu.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevki yapılan 2 yaşındaki bebek, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

KARANTİNAYA ALINDI

Bafra Devlet Hastanesi yönetimi, ‘meningokok virüsü’ taşıyan bebek hastaneden ayrıldıktan sonra hastaneyi karantina altına aldı. Hastane çalışanları maske ve eldiven taktı. Dezenfekte çalışması bittikten sonra 24 saat sonra hastanedeki karantina kaldırıldı.

‘MENİNGOKOK’ VİRÜSÜ NEDİR?

Meningokok olarak da bilinen Neisseria Meningitidis adlı bakterinin neden olduğu hastalıklara ‘Meningokok Hastalığı’ denir. Bu hastalıklar genellikle ağır seyreder ve beyin zarı, omurilik (menenjit) ve kan dolaşımı enfeksiyonlarını (bakteriemi veya septisemi) içerir.