Saman fiyatları 3 kat arttı

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu yaptığı yazılı açıklamada saman fiyatlarının 3 kat artarak, 30-35 kuruştan 1 liraya dayandığını belirtti. 

Saman fiyatları 3 kat arttı

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, son dönemde artışa geçen saman fiyatlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Samanın kilo fiyatının 3 kat arttığına dikkat çeken Karasu, “Kısa süre önce kilosu 30-35 kuruştan 1 liraya dayandı” ifadelerini kullandı.

Saman fiyatlarının süt ve süt ürünleri fiyatlarını da etkilediğini söyleyen Ulaş Karasu: ““Saman fiyatlarındaki dalgalanma çiftçi maliyetlerini yukarı çekiyor. Fiyatlara müdahale edilmezse vatandaş sütü, peyniri, yoğurdu raflarda daha pahalı görecek’’ diye konuştu.

Aynı zamanda yazılı açıklamasında genel ekonomik tabloyu değerlendiren Karasu: “Kötü giden, güven vermeyen ekonomilerde kısa ve orta vadede kâr oranı yüksek ürünlerin stoklanması gibi bir eğilim olur. Ancak ekonomi artık öyle bir noktaya geldi ki saman bile stoklayan, piyasada kısa vadede samandan bile yüksek kâr elde edeceğini düşünenler var. Desteklenmeyen, borç yükü altında ezilen çiftçi her geçen gün üretimden uzaklaştırılıyor. Şu an harman dönemi. Çiftçi bu dönemde saman bulamazsa 2 sonra hiç bulamaycak ve hayvanlarını kestirmek zorunda kalacak.” açıklamasında bulundu.