Salgını hafife alan Bolsonaro bu kez de karantina karşıtı eyleme katıldı

Koronavirüsü başından bu yana ciddiye almayan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, salgına karşı alınan önlemlerin protesto edildiği bir eyleme katıldı.

Salgını hafife alan Bolsonaro bu kez de karantina karşıtı eyleme katıldı

Dünya çapında 2.5 milyon kişiye bulaşan ve 166 binden fazla kişinin ölümüne yol açan koronavirüsü basit bir grip olarak niteleyerek ‘abartmamak’ gerektiğini savunan Brezilya’nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, işi bir adım ileri götürerek karantina karşıtı bir mitinge katıldı.

Bolsonaro, başkent Brasilia’da, ordu karargâhının dışında, eyalet valileri tarafından uygulanan karantinanın kaldırılmasını talep eden yüzlerce protestocunun arasına karışarak sosyal mesafe kuralını hiçe saydı.

Maske ve eldiven takmayan Bolsonaro’nun sık sık öksürmesi de dikkat çekti.

Karantinanın son bulmasını talep eden protestocular, orduyu salgın önlemlerine karşı müdahalede bulunmaya çağırdı. Bir grup ise Kongre’nin ve Yüksek Mahkeme’nin kapatılması için dilekçe imzaladı.

Protestocuları ‘kişisel özgürlükleri savunan vatanseverler’ olarak nitelendiren Bolsonaro, “Ülken için savaşmalısın” dedi.

Eylem devam ederken Temsilciler Meclisi Sözcüsü Rodrigo Maia, Bolsonaro’ya tepki gösterdi.

Twitter’dan bir açıklama yapan Maia, “Tüm dünya koronavirüse karşı birleşti ama Brezilya’da bizler hem koronavirüsle hem de otoriterlik virüsüyle mücadele etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.