Salda talanı sürerken AKP halkı 'mutmain' etmenin yollarını arıyor

Salda Gölü talanı devam ederken görevden almalara bir yenisi eklendi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu da görevinden alındı.

Salda talanı sürerken AKP halkı 'mutmain' etmenin yollarını arıyor

Geçtiğimiz günlerde Salda Gölü’nde iş makineleri ile başlayan ve tepki çeken çalışmaların ardından müteahhit ile sorumlu yöneticiler görevden alınırken; bugün Resmi Gazete’de yayınlanan kararla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu’nun da görevden alınması dikkat çekici.

Burdur’da bulunan ve doğal güzelliği dolayısıyla tüm dünyada meşhur olan Salda Gölü’nde geçtiğimiz hafta iş makineleriyle başlayan ve tepkilerin ardından durdurulan çalışmaların ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu da görevden alındı.

AYAKKABIYLA BASILMAYAN YERLERE RANT HIRSI GİRDİ

Salda Gölü’nde yapılacak düzenleme çalışmaları kapsamında geçtiğimiz hafta iş makineleri göl kenarında çalışmaya başladı. Koronavirüs’ü fırsat bilip, Salda Gölü’nün ziyaretçiye kapalı olduğu günlerde bu çalışma tepki çekerken normal zamanda ayakkabıyla bile yürünmeyen göl etrafına iş makinelerinin girmesi de tepki konusu oldu.

http://https://gazetemanifesto.com/2019/emine-erdogan-salda-golune-geldi-pelikan-birakti-ben-mutmain-oldum-herkes-mutmain-olsun-291328/

GÖREVDEN ALMALAR DURMUYOR

TOKİ tarafından düzenleme işinin ihale edildiği Salda’da oluşan manzara sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sorumluların görevden alındığını şu açıklama ile aktardı:

“Yüklenici firmaya, projede yer almayan bir uygulama yaptığı için gerekli cezalar verilmiştir. Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Sorumluluğu kesinleşen personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır.”

Öte yandan yaşanan süreç sonrasında bir görevden alma daha yaşandı. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu da görevinden alındı, yerine ise henüz bir atama yapılmadı.

SALDA GÖLÜ, TABİAT PARKI STATÜSÜNDE

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan Salda Gölü; 184 metreye varan derinliği ile Türkiye’deki en derin göllerden biridir. Göl Burdur İli Yeşilova İlçesi sınırları içinde yaklaşık 6.8 km eninde, 9.186 km uzunluğunda bir tektonik çukurun üzerine yerleşmiş kapalı havza içerisinde yer alır. Salda Gölü Yeşilova ilçe merkezine 4km uzaklıkta ; Doğanbaba, Salda, Eşeler Dağları ve Kayadibi taşı önünde oluşmuştur.