Salda Gölü'nde inşaat başladı

Ülke gündemi farklıyken ses çıkmaz anlayışıyla rant için adımlar atmaya devam ediliyor. Burdur'daki Salda Gölü'nde yapılması planlanan 300 bin metrekarelik Millet Bahçesi için çalışmalar tüm itirazlara rağmen başladı.

Salda Gölü'nde inşaat başladı

Burdur’daki Salda Gölü’nde yapılması planlanan 300 bin metrekarelik Millet Bahçesi için çalışmalar tüm itirazlara rağmen başladı.

Geçen Şubat ayında Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’nü ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakan Murat Kurum, Millet Bahçesi projesine başlanacağını duyurmuş, açıklamanın ardından doğa savunucuları bu eylemin gölün sonu olacağını dile getirmiş ve mücadeleye koyulmuştu.

Başlayan inşaat çalışmalarına ilişkin konuşan Salda Gölüme Dokunma Platformu Sözcüsü Gazi Osman Şakar, “Salda Gölü kapalı bir havza. İçeride pisliği toplayabiliyor, ancak dışarı deşarj edemiyor. Bizim amacımız burada Salda’nın doğal güzelliğini korumak. İktidar her yere para hırsıyla bakıyor. Bu yüzden Salda Gölü’ne de yok etmek istiyorlar. Biz bölgenin doğal güzelliğini korumak için elimizden geleni yapacağız. Proje defalarca değiştirildi, şirket ihaleyi aldıktan sonra da değişti. Şirket bile orada ne yapacağını bilmiyor” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Salda Gölü’ne ziyarette bulunmuş ve millet bahçesine yer baktı şeklinde yorumlanmıştı. Erdoğan Salda Gölü gezisinde, “Herkese gelip Salda Gölü’nü görmesini tavsiye ediyorum. Bize ilk söylendiğinde böyle şeyler anlatılmadı. ‘Burası bakanlık eliyle kötü bir hale getirilecek.’ dediler. Ben de Bakanıma bunu bildirdim. Dedi ki, ‘Asla böyle bir şey yok. İsterseniz sizi davet ediyorum. Salda Gölü’ne gelin birlikte gezelim. Önceki ve sonraki halini size göstermek istiyorum.’ dedi. Gerçekten görünce mutmain oldum. Bütün halkımızın da mutmain olmasını tavsiye ediyorum. O halden bu hale gelişi, gerçekten çok güzel bir girişim.” ifadelerini kullanmıtı.