Sakarya'da yine patlama: Ölü ve yaralılar var

Sakarya'da Taşkısığı bölgesinde bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Sakarya'da yine patlama: Ölü ve yaralılar var

Sakarya Hendek’te 7 işçinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından kentin başka bir noktasında bir patlama daha meydana geldi.

Hendek’te, 3 Temmuz Cuma günü fabrikadaki patlamada patlamayan havai fişekler ile diğer patlayıcılar, imha edilmek üzere Adapazarı ilçesine bağlı Taşkısığı’nda bulunan taş ocağına belediyeye ait kamyonla getirildi. Alanda patlayıcılar boşaltılmak istenirken, kamyonda patlama oldu. Patlama sesi, kentin birçok noktasından duyulurken, siyah dumanlar, gökyüzüne yükseldi. Çok sayıda yaralananın olduğu bölgeye ambulanslar sevk edildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere götürüldü.

ASKERLER HAYATINI KAYBETTİ

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Habertürk TV’de yaptığı açıklamada, bu sabah havaifişek fabrikasındaki patlayıcıların imhası sırasında meydana gelen patlamada iki askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Daha sonra açıklama yapan Sakarya Valisi Hasan Ali Kaldırım, patlamada hayatını kaybeden asker sayısının 3’e yükseldiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında da “Sakarya’daki patlamada ikisi patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelimiz şehit olmuş, 6 personelimiz yaralanmıştır” denildi.

“HEPİMİZ İÇİN AYIP”

Türkiye Patlayıcı Mühendisleri Derneği Başkanı Profesör Doktor Ali Kahriman, Habertürk TV’de bağlandığı canlı yayında, ikinci patlamayı değerlendirirken “Anladığım kadarıyla imha için götürüyorlar o malzemeyi. Çok üzgünüm. Bu çağda bu tür bir olayı yaşamış olmamız hepimiz için bir ayıptır.” dedi.

ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Patlamada hayatını kaybeden askerlerin kimlikleri belli oldu. Jandarma Astsubay Çavuş Halil Tuna Akgöz, Jandarma Uzman Çavuş Mesut Yazar ve Jandarma Uzman Onbaşı Fatih Monga patlamada hayatını kaybetti.