Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama

Sakarya Hendek’te bulunan bir havai fişek fabrikasında patlama yaşandı. Patlamada çok sayıda işçi öldü, onlarca işçi de yaralandı.

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama

Saat 11:15 civarlarında Sakarya’da meydana gelen patlama sesinin nedeni Hendek’te bulunan bir havai fişek fabrikasından geldiği bilgisine ulaşıldı.

150 işçinin çalıştığı belirtilen fabrikada patlama sonrası ölü ve yaralananların olduğu bildiriliyor. Fabrikaya çok sayıda ambulansın geldiği, edinilen bilgiler arasında.

VALİ KALDIRIM: MÜDAHALE EDEMİYORUZ

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, patlamayla ilgili “Fabrika etrafında tüm güvenlik tedbirleri alındı. Havai fişek fabrikası olduğu ve patlamalar devam ettiği için şu anda olaya müdahale edemiyoruz. Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 insan var” dedi.

Vali Kaldırım, ikinci açıklamasında patlama sonrası 10 işçinin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Vali Kaldırım saat 13.00 itibariyle yaptığı yeni açıklamada, yaralı işçi sayısının 41 olduğunu duyurdu. Yaralananlar arasında durumu ağır olan işçilerin olduğu belirtiliyor.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Patlama sonrası açıklama yapan Sakarya Belediye Başkanı, “Vahim bir tablo var. Yaralılarımızı çıkarmaya çalışıyoruz. Hala patlamalar devam ediyor. Düzce ve Kocaeli’den yardım istedik, bütün ekiplerden yardım istiyoruz.” dedi.

BAKANLAR BÖLGEYE GİDİYOR

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Soyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya’da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye gidiyor.

SAĞLIK BAKANI KOCA: 2 ÖLÜ, 73 YARALI

Sağlık Bakanı Koca, saat 14.00 itibariyle yaptığı açıklamada Sakarya’da fabrikadaki patlamada 2 can kaybının 73 yaralının olduğunu duyurdu.

ÖLÜ SAYISI 4’E YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamaya ilişkin yaptığı ikinci açıklamada, can kaybının 4’e yükseldiğini, biri ağır 97 yaralı olduğunu açıkladı.