Sahte alkolden ölenlerin sayısı 50'yi buldu

Üretim izni bulunmayan ‘Lord’ marka alkol bazlı ev dezenfektanı, etil alkol ve diğer karışımlarla hazırlanan sahte içkiyi içtikten sonra hastaneye başvuran 8 kişiden 7’si hayatını kaybetmişti.

Sahte alkolden ölenlerin sayısı 50'yi buldu

Sahte içkiden ölüm sayıları her dakika artıyor. 18 ilde yürütülen operasyonlarda 227 şüpheli yakalanmış, 60 zanlı tutuklanmıştı; operasyon haberleri ile sahte alkolden ölüm haberleri ise birbirini kovalıyor.

İstanbul ve İzmir’de 3’er kişinin daha sahte içkiden ölmesiyle 8 ilde ölenlerin sayısı 50’yi buldu. Durumları ağır olan 50’ye yakın kişinin tedavisi sürerken, güvenlik güçlerinin operasyonları da sürdürüyor.

Sahte içki vakaları 9 Ekim’de Kırıkkale’de başlamıştı. Üretim izni bulunmayan ‘Lord’ marka alkol bazlı ev dezenfektanı, etil alkol ve diğer karışımlarla hazırlanan sahte içkiyi içtikten sonra hastaneye başvuran 8 kişiden 7’si hayatını kaybetmişti. 1 kişi ise yoğun bakımda.

İzmir’de sahte içki zehirlenmesi nedeniyle dün üç kişi daha yaşamını yitirdi. Kentte, sahte içkiden ölenlerin sayısı 21’e çıktı. 23 kişi ise halen tedavi görüyor.