Sahte alkolden ölenlerin sayısı 30'a yükseldi

İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın, Kırıkkale ve Muğla'da, 9 Ekim'den bu yana sahte alkolden zehirlendiğini belirtilen 30 kişi yaşamını yitirdi.

Sahte alkolden ölenlerin sayısı 30'a yükseldi

İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın, Kırıkkale ve Muğla’da, sahte alkol nedeniyle 4 günde 30 kişi hayatını kaybetti.

İzmir’in çeşitli ilçelerinde sahte içki içtikleri iddia edilen çok sayıda kişi, mide bulantısı ve görme kaybı şikayetleriyle rahatsızlanarak hastanelere kaldırılmıştı. Urla ve Ödemiş ilçelerinde de dört kişi daha sahte alkol içtiği için hayatını kaybetti. İzmir’de yaşamını yitirenlerin sayısı 15’e ulaştı.

KIRIKKALE 7

Kırıkkale’de de geçtiğimiz cuma günü sahte içkiden zehirlenen 11 kişiden yedisi hayatını kaybetmişti.

MERSİN’DE 5 KİŞİ

Mersin’de, sahte alkol içtikleri iddiasıyla hastaneye kaldırılan 5 kişi, yaşamını yitirdi. Operasyon başlatan polis, 4 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 1’i de serbest kaldı.

Öte yandan Mersin polisi, büfeden sahte içki satın aldığı belirlenen ve ölüm tehlikesi atlatan 8 kişiye de ulaşıp, toplam 19 litre sahte içkiye el koydu. Ayrıca kent genelindeki yaklaşık 650 büfede sahte içki denetlemesi yapan polis, halkı internet üzerinden etil alkol alımı yapmaması konusunda uyardı.

İSTANBUL’DA 1 AVUKAT YAŞAMINI YİTİRDİ

Kartal’da 10 Ekim’de Kartal Petroliş Mahallesi’ndeki bir iş yerinden satın aldığı metil alkol ile sahte içki yapıp içtikten sonra zehirlenen avukat Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

BODRUM’DA DA 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sahte alkolden zehirlendiği belirtilen 2 kişi kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdi.

Bodrum’da 74 yaşındaki İbrahim Y., dün gece mide bulantısı, kusma şikayetleriyle Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aynı saatlerde benzer şikayetlerle 66 yaşındaki Semran Başkurt da Bodrum’daki bir özel hastaneye kaldırıldı. Sahte alkolden zehirlendikleri belirlenen Yanık ve Başkurt, doktorların müdahalesine rağmen bugün yaşamlarını yitirdi.