Sahi nedir bu FETÖ?

Din ve imandan ibaret bir tarikat ya da cemaat gösterebilir misiniz? Ticaret yapmayan, siyaset yapmayan, devlette örgütlenmeyen, parayla oynamayan, emperyalizmle görüşmeyen, devletle irtibatı olmayan!

FETÖ kısaltması, bizzat AKP iktidarı tarafından konuldu. Fethullahçı Terör Örgütü tanımlanmasının kısaltılması olarak…

Peki nedir bu FETÖ? Başındaki ismin adıyla açıklanabilecek kadar basit mi? Başındaki kişinin ismini vererek darbeci bir siyasal hareketi tanımlamak yeterli mi?

Kendilerine ‘hizmet hareketi’ dediler. Sivil toplum örgütü olarak görüldüler. Özellikle ülkemizde tarikat ve cemaatler söz konusu olduğunda liberalizmin yaydığı “sivil toplum” kavramı özel olarak bu cemaat için kullanılıyordu.

Aslında şeriat isteyen, arkaik, Ortaçağ kalıntısı bu yapılanmaları şirin göstermek için bulunmuş bir kavramdı sivil toplum kavramı. Din, tarikat ve cemaatlerle özdeşleştiriliyordu, tarikat ve cemaatlere karşı durmak dine karşı durmak olarak gösteriliyordu. İslamcılar, siyasal İslamcılar, tarikatçılar, şeriat isteyenler kendi örgütlenmelerine dönük her türlü eleştiriyi “din ve İslam düşmanlığı” kılıfıyla bertaraf etmeye çalışıp durdular.

İnsanlar, ağızlarını açamaz oldular. Her kim ki eleştiriyor, hemen “din düşmanı, İslam düşmanı, Allah düşmanı” ilan ediliverildiler!

Bugün de benzer bir algı yaratıyorlar. Müslümanlar adına konuşuyorlar. İslam adına konuşuyorlar. Din adına konuşuyorlar. Eğer bunlar din, İslam, Müslümanlık adına konuşuyorlarsa, açık söyleyelim; vay dinin, İslamın, Müslümanlığın haline!

Yurtlarda tecavüz desen bunlarda var. Sübyancılık desen bunlarda. Faizle para kazanmak desen, yine bunlarda. Şatafat desen tarikat liderlerinin yaşamlarına bakmak yeterli. Amerikancılık desen, emperyalizmin beşinci kolunu arasan, bütün dünyada olduğu gibi karşımıza bunlar çıkıyor. İnanç üzerinden para toplayıp, kar payı ortaklığı kılıfıyla, büyük hırsızlık örnekleri sergilemek hep bunlarda. Darbecilik ve kanlı bir darbe girişimi yine İslamcıların hanesine yazıldı!

Şimdi gelelim FETÖ’ye. Sanki istisna!

Başındaki adamın ismiyle kavramlaştırarak sanki FETÖ gerçeğinin üzerine örtecekler.

FETÖ her şeyden önce İslamcıdır. Din adına yola çıkmıştır!

FETÖ her şeyden önce bir İslam tarikatıdır, cemaatidir! İslam dininin doğrusunu kendisinin temsil ettiğini söylemektedir.

FETÖ her şeyden önce siyasal İslamcıdır. Kendi burjuva sınıfı vardır, siyasal hedefleri vardır! Tam da bunun için darbe girişimine kalkışmıştır!

Din ve imandan ibaret bir tarikat ya da cemaat gösterebilir misiniz? Ticaret yapmayan, siyaset yapmayan, devlette örgütlenmeyen, parayla oynamayan, emperyalizmle görüşmeyen, devletle irtibatı olmayan! Niye okullar ve yurtlar açarlar? Yatılı kuran kursları neden? Kuran öğretmek için öğrencilerin yatılı olmasını istemek neden?

Bugün ülkemizde görülen bütün tarikat ve cemaatler, birer ticaret ve siyaset örgütlenmesidir! Parti kurmazlar, dinin arkasına saklanarak güç elde ederler! Dernek, şirket ve vakıflar kurarak işi kılıfına uydururlar!

Tıpkı Gülen Hareketi diye bilinen Nurcu tarikat gibi, zamanı geldiğinde darbe yaparlar. Devlet içinde örgütlenerek, devletin her yerine böcekler yerleştirecek kadar istihbarat örgütüne dönüşürler! 250 yurttaşı öldürmekten çekinmezler! Meclis’i bombalarlar!

Siyasi suikastların arkasında bunların olduğu artık yazılıp çiziliyor. Ülkemizde yıllardır kontrgerilla ya da gladio denen olgunun bir aparatı bunlarmış meğer!

Arkasında Amerikan istihbarat örgütlenmesinin olduğunu bizzat bugün AKP yandaşı kalemler yazıyorlar!

Yeni mi? Biz emperyalizmin yeşil kuşak projesini yazarken, başından beri bunu söylüyorduk. Alman faşizminin adı olan Nazizmin destekçileri, emperyalist doğu siyasetinin aparatı bunlar idi. Şimdi ABD emperyalizminin kullanılan aparatı olduğu açık değil mi? Ya da Alman emperyalizminin!

Örneğin Bosna Hersek’in bilge adamı diye sunulan İzzet Begoviç’in siyasi geçmişine bir baksalar, Nazi işbirlikçiliğini göreceklerdir!

Örneğin Gülen’in zamanında Komünizmle Mücadele Dernekleri kurucusu olduğu ve Özel Harp Dairesi elemanı olduğu artık biliniyor. Peki Gülen tek mi? Başka İslamcı isimlerin hangi tornadan geçtikleri bir araştırılsa…

Örneğin Süleymancıların niye Almanya’da camileri var? Neden Diyanet’e bile cami açma izni Süleymancılardan yıllar sonra verildi?

Mısır’da ulusalcı ve bağımsızlıkçı Nasır hükümetine karşı gelen bizzat ABD tarafından desteklenen Müslüman Kardeşler değil miydi? Şimdi Suriye’de ve Mısır’da AKP tarafından baş tacı ediliyorlar. Aynı AKP, MHP’yi yanında tutmak için ABD karşıtlığında mangalda kül bırakmıyor!

FETÖ her şeyden önce İslamcı bir tarikat ve siyasal İslamcı bir yapıdır! Tıpkı diğerleri gibi!

Bir de arkasında karanlık bir güç var!

O yüzden önce bu tarikat ve cemaat meselesine bakılmalıdır. Ortada bir din örgütlenmesi yoktur, tersine siyasal örgütlenmeler karşımızdadır. Hedefleri teokratik bir din devletidir! Ya da işbirlikçi…

İkinci olarak bu örgütlenmelerin arkasındaki güce bakılmalıdır. Derin devlete, gladioya, kontrgerillaya…

Bugün FETÖ ile mücadelenin sonuca ulaştırılmasının yolu ülkemizde Özel Harp Dairesi’nin geçmişine ve bugün nerede olduğuna bakmaktan geçmektedir. Türkiye’nin bağımsızlığı için…

Ülkemiz FETÖ’yü tartışıyor, daha doğrusu FETÖ’nün siyasi ayağını arıyor, ancak bulamıyor ya da buldurulmak istenmiyor!

Neden?

Son günlerde ülkemizde yaşanan bazı gelişmeler AKP’nin yeni bir adım attığı yönünde. ABD’nin önemli bir komutanının Ocak ayında Türkiye’ye gelmesi, TSK’nın önemli isimleriyle görüşmesi, Suriye’nin kuzeyinde yeni bir plan önermesi basında çıkan bazı yazıların satır aralarında bulunuyor.

Sonrasında RAND adıyla ABD ordusu tarafından bir rapor gündeme geliyor. “TSK ile işleri bağlamalıyız” diyor.

AKP’nin akıl merkezi gibi çalışan SETA, durup dururken “Avrasyacılık romantizmdir” yazıları yazmaya başlıyor.

Şimdi FETÖ’nün siyasi ayağı kimdir diye tartışılırken, AKP, FETÖ kumpasıyla hapis yatan İlker Başbuğ’a dava açıyor.

Velhasıl söz konusu İslamcılık olunca Amerikancılık yine devreye giriyor.

Sahi sizce nedir bu FETÖ? Ya da FETÖ demek yeterli mi?

FETÖ ile diğer İslamcı tarikatlar ve onlara şemsiye olan İslamcı AKP arasında Çin seddi mi var?

FETÖ diyerek neyin üstü kapatılıyor sizce? İslamcılık mı, Amerikancılık mı, gladio mu?

Bir de asker vesayeti konusu vardı. O da başka bir yazının konusu…