Sağlıktan tasarruf: SGK bazı ilaçları ödemeyecek

SGK bazı ilaçları ödeme kapsamından çıkardı.

Sağlıktan tasarruf: SGK bazı ilaçları ödemeyecek

SGK bazı ilaçları ödeme kapsamından çıkardı. Depresyon, mantar pomad, krem ve şampuanların kullanımına kısıtlama getirildi.

Mantar ilaçları, aile hekimleri ve diğer hekimler tarafından reçetelere en fazla 2 kutu yazılabiliyordu. Hasta vatandaş 6 ay boyunca bir daha hiç almamış olsa, aynı ilaç 6 ay sonra yazılsa bile artık sistem tarafından ödenmiyor.

Yeni düzenlemeye göre 6 aydan fazla depresyon ilacı kullananlar yeniden ilaç almak için psikiyatri uzmanına gitmek, 6 ayda bir kez dahi mantar ilacı alıp kullanmış olanlar da cildiye uzmanına gitmek zorunda.

Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’nin haberine göre, Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, “Sadece tasarruf etme amacı düşünülen; hasta-doktor-eczacı-devlet ekseninde oluşacak olumsuzluklar göz ardı edilen düzenlemeler her zaman beklenenin aksine olumsuz neticeler verdiği için yetkililerin bazı tedavi ve ilaç gruplarında yaptıkları geri ödemeye ilişkin düzenlemeleri tekrar gözden geçirmeleri gerekmektedir. Yetkililerin de vatandaşı mağdur eden bu tür uygulamaları bir an önce yeniden düzenlemesini talep ediyoruz.” dedi.