Sağlık emekçilerinden ek ödemelerde şeffaf bilgilendirme talebi

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde SES işyeri temsilciliği, ek ödemelerin adil yapılması ve şaffaf bilgilendirme için dilekçe kampanyası başlattı.

Sağlık emekçilerinden ek ödemelerde şeffaf bilgilendirme talebi

İzmir’deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) işyeri temsilciliği, ek ödemelerin adil yapılması için dilekçe kampanyası başlattı.

Evrensel’in haberine göre ek ödemeler konusunda şeffaf bilgilendirme isteyen SES üyeleri, adaletsizliğin bir an önce giderilmesini talep etti.

Geçtiğimiz hafta ülke genelinde olduğu gibi Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde yapılan ek ödeme eyleminin ardından sağlık çalışanlarının ek ödemeleri hesaplarına yatırıldı.

Ancak aynı pandemi biriminde, aynı risk altında eşit gün sayısında çalışan sağlık emekçilerine farklı miktarlarda ek ödeme yapılması yeni tepkilere neden oldu.

SES işyeri temsilciliği de bireysel itiraz dilekçeleri hazırlayarak üyelerine ve sağlık çalışanlarına ulaştırdı.

Dilekçelerle sağlık emekçilerine ve sendikalarına şeffaf bir şekilde bilgilendirme yapılmasını isteyen sendika temsilciliği taleplerine cevap alamadıkları takdirde eylemlerine devam devam edeceklerini açıkladı.