Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde şahsa özel kadro skandalı

Ankara Tabip Odası, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin “Subjektif kriterler içeren ve akademik değerlere aykırı” olarak nitelendirdiği kadro ilanının iptal edilmesini istedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde şahsa özel kadro skandalı

Ankara Tabip Odası, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü ve Sağlık Bakanlığının kadro ilanlarını “kişiye özel ve adrese teslim” olarak tanımlayarak tepki gösterdi. 

Konu ile ilgili yapılan basın açıklamasında Ankara Tabip Odası (ATO), Ankara’da bulunan eğitim ve araştırma hastanelerine 56 adet Profesörlük, 2 adet Doçentlik ve 1 adet yardımcı doçentlik kadrosu ilanı verilmesinin “şahsa özel adressiz kadro” olduğunu belirtti. Akademik kadro verilen hastanelerin, Ankara Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla beraber kapatıldığını belirtilirken, “Covid-19 pandemisine odaklanan kamuoyu, yargı ve sağlık çalışanlarının bu skandalı görmeyeceği varsayılmıştır” ifadelerine yer verildi.

“REKTÖRLÜK VE BAKANLIĞIN KARARI KEYFİDİR”

Söz konusu ilanındaki hatadan bizzat Sağlık Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu ve ilanın keyfi olduğu kadar hukuka aykırı olduğunu belirten ATO açıklamasının devamında,

“Geçmişte adrese teslim kadro ilanları olarak adlandırılan YÖK uyarılarına da karşı olan bu tarz ilanlar belleklerimizde artık adressiz adrese teslim kadro ilanı veya şahsa özel adressiz kadro ilanları olarak yer alacaktır. Yani olmayan, Sağlık Bakanlığı tarafından hoyratça yok edilen sağlık kurumlarına akademik kadro ilanları olarak tarihe geçecektir. Çünkü Sağlık Bakanlığı ve SBÜ uzmanlık öğrencilerine eğitim ve sağlık hizmeti veren bu yapıları çiftliği olarak görmekte, kendilerini her alanda olduğu gibi yasaların ve YÖK düzenlemelerinin üzerinde saymaktadır” ifadelerine yer verdi.