'Sağlık bakanının boğazından tuttum, lan dedim yavşak'

MHP Milletvekili Enginyurt'un isim vermeden eski bir sağlık bakanıyla ilgili, "Bunun boğazından tuttum, 'lan yavşak, hastane mi yaptın da kapatıyon’ dedim." iddiasıda bulundu.

'Sağlık bakanının boğazından tuttum, lan dedim yavşak'

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ismini vermeden eski bir Sağlık Bakanı ile ilgili olarak, ‘yavşak’ ifadesini kullandı.

Sosyal medyada paylaşılan ilgili videoda, arkadaşlarının kendisine Gürgentepe Devlet Hastanesi’nin Sağlık Bakanı aracılığıyla kapatıldığını aktardığını belirten Enginyurt, ismini vermediği sözkonusu eski bakan için “Sağlık Bakanı tam o an karşımda. ‘Gürgentepe Devlet Hastanesi’ni kapatmışsınız’ dedi. ‘Evet’ dedi, ‘Küçük yerlerde hastaneleri kapatıyoruz’ dedi. Bunun boğazından tuttum, ‘lan yavşak, hastane mi yaptın da kapatıyon’ dedim. ‘Sana on dakika süre veriyorum’” dediğini öne sürdü.

AÇIKLAMA YAPTI: AK PARTİ DÖNEMİNDEN DEĞİL

MHP’li Enginyurt hangi bakanı ve dönemi kast ettiğinin açıklığa kavuşmaması ve konunun gündem olması üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapıp “Olay 2000 yılında olmuştur. Gürgentepe Devlet hastanesi bu dönem de yeni açılmıştır. Olay AK Parti döneminde değil, 57. hükümet dönemin de gerçekleşmiştir” dedi.

Enginyurt’un bahsettiği 57. dönemde DSP, ANAP ve MHP’den oluşan koalisyon hükümeti bulunuyordu. Buna göre Enginyurt’un ‘boğazından tutup küfür ettiğini’ söylediği Sağlık Bakanı MHP’li Osman Durmuş oluyor.