Sağlık Bakanı, SETA Direktörü'nü haksız, TTB’yi haklı çıkardı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı koronavirüs vakasının 47'ye yükseldiğine ilişkin açıklaması SETA Direktörü İsmail Çağlar'ı haksız, Çağlar'ın tehditler savurduğu TTB'yi ise haklı çıkartmış oldu.

Sağlık Bakanı, SETA Direktörü'nü haksız, TTB’yi haklı çıkardı!

Türk Tabipler Birliği (TTB) bir halk sağlığı sorunu haline gelen koronavirüs salgınına ilişkin kamuoyu bilgilendirme toplantısında “duyumlarımıza göre vaka sayısı daha fazla” açıklamasında bulunmuştu. Açıklama üzerine, AKP’nin ideoloji merkezi SETA’nın Direktörü İsmail Çağlar, Türk Tabipler Birliği’ni (TTB) sosyal medya hesabı üzerinden tehdit ederken,  TTB’nin kapatılması gerektiğini savunarak, yargıyı ‘göreve’ çağırmıştı.

Kamuoyunda gazetecileri fişleyen isim olarak bilinen, dönem dönem kişi ve kurumları açık hedef haline getiren Çağlar’ın mesajında şu ifadeler yer almıştı:

“Tabipler Birliği’nin “duyumlarımıza göre vaka sayısı daha fazla” açıklamasıyla ilgili TTB’yi değil yasama, yürütme ve yargıyı eleştirmek gerekiyor. Terör sempatizanı bu kuruluşun şimdiye kadar yaptıkları yanına kar kaldığı için böyle hareket edebiliyorlar. Tabipler Birliği’nin şimdiye kadar çoktan kapatılması ve meslek örgütlerine zorunlu üyeliğin sonlandırılması gerekiyordu. Bu konuyla ilgili gerekli adımları atmayan erkler eleştirilmelidir.”

SAĞLIK BAKANI AÇIKLADI

Çağlar’ın tehdit mesajına ilişkin kamuoyunda ciddi tepkiler yükselirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı koronavirüs vakasının 47’ye yükseldiğine ilişkin açıklaması SETA Direktörü İsmail Çağlar’ı haksız, Çağlar’ın tehditler savurduğu TTB’yi ise haklı çıkartmış oldu.

Koca, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım.”