Sağlık Bakanı semptomu olmayan vakaları 'önemsiz' buldu

Biz vaka sayısını değil 'hasta' sayısını açıklıyoruz diyen Koca, 'Gerçek hasta sayısı kaç?' sorusuna, "Evde semptomu olmayan, hastaneye yük olmayanın sayısı mı sizin için önemli?" dedi.

Sağlık Bakanı semptomu olmayan vakaları 'önemsiz' buldu

Salgının başından bu yana şeffaf olmayan Sağlık Bakanlığı’nın 2021 Yılı Bütçe Teklifi görüşmelerinde de ‘gerçek hasta sayısı’ tartışması yaşandı.

Muhalefet milletvekillerinin “Gerçek hasta sayısını neden gizliyorsunuz?” sorusuna Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sizin için neden önemli?” yanıtını verdi. Koca, gerçek hasta sayılarını TBMM’de de paylaşmadı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ağır hasta sayısının sekiz kat arttığını bildirdi. Başta grip aşısı ve koronavirüs hasta sayısı olmak üzere çok sayıda konuda milletvekilleri ile tartışma yaşayan Koca, kendisine yöneltilen soruların büyük bir kısmına yanıt vermedi.

“HASTANEYE YÜK OLMAYANIN SAYISI MI ÖNEMLİ?”

Gerçek koronavirüs verilerini gizlemek ve hatalı bilgi vermekle suçlanan Koca’ya milletvekilleri tarafından yedi kez, “Gerçek hasta sayısı kaç?” sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt vermemekte ısrarlı davranan Koca şöyle konuştu:

“Ağır hastamız 8 kat artıyor. Evde semptomu olmayan, hastaneye yük olmayanın sayısı mı sizin için önemli? Bu dönemde şundan emin olun. Pozitif olup semptomu olmasa bile bütün vatandaşlarımız takibe alındı. Filyasyon yapıldı. Bütün vatandaşlarımız telefonla arandı. Bütün vatandaşlarımız HES koduna işlendi. HES kodunda gördüğünüz bütün vatandaşlarımız, herkes orada.”