Sağlık Bakanı Koca'da 'dolandırıcılık' uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs taraması için bakanlıktan gelindiğini söyleyerek yapılan dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarına ilişkin açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Koca'da 'dolandırıcılık' uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs taraması için Sağlık Bakanlığı’ndan geldiklerini söyleyerek, dolandırıcılık ve hırsızlık yapıldığı şikayetlerine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ”Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs risk taramasını çat kapı değil, planlayarak yapmaktadır. Sizi 184’ten arayıp bilgilendiriyor, ondan sonra geliyoruz. SABİM-184’ten size telefon gelmemişse, test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın. Kötü niyetlilere karşı da tedbirli olalım!” ifadelerine yer verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise  “Corona Virüs Risk Taraması Alo 184’ün sizi araması sonrası gerçekleşmektedir. Vatandaşlarımızın iyi niyetinden faydalanıp hırsızlık, dolandırıcılık ve diğer suçlara meyilli kişilere karşı vatandaşlarımızın duyarlı olmasını, bu gibi konularla karşılaşan vatandaşlarımızın ivedi olarak kolluk birimlerine 112-155-156’den haber vermelerini bekliyoruz” denildi.