"Sadaka kültürüne ve yalanlara geçit vermeyelim!"

Sosyalist Liseliler, ''Kızılay, şimdi de sözde 'uzaktan eğitimde' öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için bağış topluyor! Öncelikle, daha önce topladığı bağış paralarını tecavüzcü Ensar Vakfı'na aktaran Kızılay Başkanı halkı dolandırmayı bırakmalıdır'' açıklamasında bulundu.

Sosyalist Liseliler, Kızılay tarafından SMS ile uzaktan eğitim için bağış toplanması kampanyasına ”Öncelikle, daha önce topladığı bağış paralarını tecavüzcü Ensar Vakfı’na aktaran Kızılay Başkanı halkı dolandırmayı bırakmalıdır!” sözleriyle tepki gösterdi.

Sosyalist Liseliler’in açıklamasında yıllardır vakıflar, dernekler ve cemaatler üzerinden bir sadaka ve biat kültürü inşa edilmek istendiği vurgulanarak ”Bunun ne dayanışma ne de ‘sorumluluk bilinci’ ile uzaktan yakından alakası yoktur. Bu ‘sorumluluk’ halkın cebinden topladıklarını gerici vakıflara aktaranların, zenginliklerine zenginlik katanların, vakıfları ‘aile şirketi’ haline getirenlerin, toplanan paraların hesabını veremeyenlerin değildir. ” ifadelerine yer verildi.

Uygulanan bu politikaların eşitsizlikleri ortadan kaldırmayı değil, halkın gözünü boyamayı amaçladığı belirtilen açıklamada ”Sosyalist Liseliler olarak ilan ederiz ki, biat beklenen bu sadaka kültürüne geçit vermeyeceğiz!” denildi.

Açıklamada son olarak ”Haklarımızdan da bir adım geri durmayacak, eşit, parasız ve nitelikli eğitim talebimiz gerçek olana kadar ve sadaka kültürünün yer edinemeyeceği Sosyalist Türkiye’yi kurana dek mücadelemizi sürdüreceğiz.” vurgusu yapıldı.

Sosyalist Liseliler’in açıklaması şöyle:

”Sadaka Kültürüne ve Yalanlara Geçit Vermeyelim!

Eğitim Hakkımız İçin Mücadele Edelim!

Orta Doğu’da cihatçı terör örgütlerine yaptığı yardımlarıyla gündeme gelen, topladığı yardımlarla ve her türlü bağışla cihatçıları besleyen, Elazığ depreminde olduğu gibi her afet sonrası SMS ile halktan bağış toplamak için ortaya çıkan Kızılay, şimdi de sözde ‘uzaktan eğitimde’ öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için bağış topluyor! Öncelikle, daha önce topladığı bağış paralarını tecavüzcü Ensar Vakfı’na aktaran Kızılay Başkanı halkı dolandırmayı bırakmalıdır!

Kızılay’ın SMS ile uzaktan eğitim için bağış toplaması şu iki gerçeği bir kez daha açığa çıkarmıştır.

Birinci olarak, ‘Dünyanın en iyi uzaktan eğitim dijital altyapısını kuruyoruz.’ diyen AKP’nin eğitim bakanı Ziya Selçuk’un yalanları bir kez daha ortaya çıkmıştır. EBA sistemi sürekli çöküyor, gece saatlerinde dahi sisteme girmek mümkün olmuyor. Akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve internet değil; evinde televizyonu dahi olmayan on binlerce öğrenci; telefonların çekmediği, elektrik kesintisinin sık sık yaşandığı yüzlerce köy var!

İkinci olarak, ülkemizde yıllardır vakıflar, dernekler ve cemaatler üzerinden bir sadaka ve biat kültürü inşa edilmek istenmektedir! Bunun ne dayanışma ne de ‘sorumluluk bilinci’ ile uzaktan yakından alakası yoktur. Bu ‘sorumluluk’ halkın cebinden topladıklarını gerici vakıflara aktaranların, zenginliklerine zenginlik katanların, vakıfları ‘aile şirketi’ haline getirenlerin, toplanan paraların hesabını veremeyenlerin değildir. Uygulanan bu politikalar eşitsizlikleri ortadan kaldırmayı değil, halkın gözünü boyamayı amaçlamaktadır. AKP iktidarının politikaları da bundan farklı değildir.

Sosyalist Liseliler olarak ilan ederiz ki, biat beklenen bu sadaka kültürüne geçit vermeyeceğiz!

Haklarımızdan da bir adım geri durmayacak, eşit, parasız ve nitelikli eğitim talebimiz gerçek olana kadar ve sadaka kültürünün yer edinemeyeceği Sosyalist Türkiye’yi kurana dek mücadelemizi sürdüreceğiz.”

https://twitter.com/SosyalistLise/status/1309172059914801154?s=20