"Sabri Ok Rojava’dan sınırdışı edildi"

Suriye muhalefetine yakınlığı ile bilinen Cisr adlı internet sitesi, Türkiye’nin talebi ve Rusya’nın baskısı sonucu PKK liderlerinden Sabri Ok’un Rojava’dan gönderildiğini iddia etti.

Türkiye’nin talebi ve Rusya’nın baskısı sonucu PKK liderlerinden Sabri Ok’un ABD destekli Rojava’dan gönderildiği iddia edilirken, aynı baskının Rojavalı olmayan diğer PKK yöneticileri için de uygulandığı ileri sürüldü.

Suriye muhalefetine yakınlığı ile bilinen Cisr adlı internet sitesinin Kamışlı’dan bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Türkiye’nin talebi üzerinde Rusya Sabri Ok’un Rojava’dan çıkması için Demokratik Birlik Partisi’ne (PYD) baskı uyguluyordu.

Aynı şekilde ABD’nin de Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG), Suriye ve Rojava’da olası bir Türk saldırısına karşı “PKK kadrolarına koruma sağlayamayacaklarını” bildirdiği belirtildi.

Cisr’e konuşan kaynak, “bu baskının Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) son günlerde Rojava’ya yeniden bir saldırı gerçekleştirmek için harekete geçme niyeti göstermesinin ardından gerçekleştiğine” dikkat çekerek, TSK ile Türkiye destekli grupların son iki gün içinde çoğunluğu Kürt nüfusunun bulunduğu Dirbesiye, Hazra, Tişrin ve Hittin’deki sınır birliklerini harekete geçirdiğini de sözlerine ekledi.

Haberde ayrıca ABD’nin sonbahardan bu yana PKK liderlerinden Sabri Ok’un Rojava’dan çıkarılması için sürekli PYD’ye baskı uyguladığı iddia edildi.

Site ayrıca Sabri Ok’un 2013’te Kandil’den Kamışlı’ya geçtiğini ve “Rojava’nın fiili lideri” olarak tanındığını yazdı.