Sabiha Gökçen'de pistten çıkan uçak parçalara ayrıldı!

İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Pegasus Havayolları'na ait pistten çıkan uçak alev aldı. Uçağın arka tarafında parçalanma olduğu bildirildi.

Sabiha Gökçen'de pistten çıkan uçak parçalara ayrıldı!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, İzmir – İstanbul seferini yapan bir uçak iniş sırasında pistten çıktı.

Pegasus Havayolları’na ait olduğu öğrenilen uçağın parçalandığı kazada yolcular ve mürettebat tahliye edilirken, olayda yaralanan 52 kişi hastanelere sevk edildi.

Havalimanı olay sonrası uçuşlara kapatıldı.

BAKANDAN AÇIKLAMA: CAN KAYBI YOK

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Gerçekleşen kaza sonrasında 177 yolcunun olduğu uçakta can kaybı yok. Yaralı olan yolcularımız var. Kaza, uçağın sert inişi sonucu gerçekleşti” açıklamasında bulundu.

VALİ YERLİKAYA: YOLCULAR TAHLİYE EDİLİYOR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da kazaya ilişkin İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı,Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan kısa bir süre sonra pistten çıkmıştır. Olay yerine 112 Acil, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yolcuların güvenli şekilde tahliye çalışmaları başlatılmıştır.” açıklaması yaptı.

120 KİŞİ YARALANDI

Vali Yerlikaya, daha sonra yaptığı açıklamada “Uçakta bulunan 171 yolcu ve 6 mürettebattan yaralı durumdaki 120 kişi, çevredeki hastanelere sevk edilmiştir” ifadelerini kullandı. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçağın pistten çıkmasına ilişkin soruşturma başlattı

Kazada yaralanan yolcuların hastaneye otobüslerle götürüldüğüne ilişkin görüntü sosyal medyada paylaşıldı.

SON 2 YILDA 3’NCÜ KAZA

Pegasus Havayolları’na ait uçaklar son 2 yılda 3’üncü kez iniş sırasında pistten çıktı. İstanbul-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçak, 13 Ocak 2018 günü Trabzon Havalimanı’na indikten sonra pist başında manevra yaparken kontrolden çıkmıştı. 7 Ocak 2020 tarihinde yaşanan ikinci kazada ise Şarika-İstanbul seferini gerçekleştiren Pegasus Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı iniş yaptığı sırada pistte tutunamayarak pistten çıkmıştı.