Sabiha Gökçen Havalimanı'nda tazminat haklarını alamadan kovulan işçiler isyan etti

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda tazminat haklarını alamadan kovulan işçiler, "İşçi maaşımıza göz koydular, bu kadar mı açlar?" diyerek isyan etti

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda tazminat haklarını alamadan kovulan işçiler isyan etti

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda çalışan 300 temizlik işçisi koronavirüs nedeniyle alınan önlemlerin yetersizliğinden ve işten çıkarılan ama tazminatı ödenmeyen işçiler havalimanı önünde toplanarak taleplerini dile getirdi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Temizlik ihalesini kaybeden Euroclean şirketi, 300 işçiyi kıdem tazminatlarını vermeden işten çıkardı, işçiler isyan etti.

İşten çıkartılanların tazminatlarını henüz alamadıklarını söyleyen işçiler, temizlik sırasında ihtiyaç duydukları koruyucu ekipmanların yeterli sayıda sağlanmadığını ve servis araçlarında kalabalık bir şekilde yolculuk ettiklerini dile getirdiler.

Umut-Sen sosyal medya hesabından eyleme ilişkin paylaştığı görüntülerde işçilerden biri, “Onlar bizim işçi maaşımıza göz koydular, bu kadar mı açlar? Hakkımı versinler. ” diye konuştu.

https://twitter.com/Umut_Sendikasi/status/1244609880662708233?s=20

Euroclean Şirketi Genel Müdürü Duran Çakmak ile şirket avukatı alana gelerek ekipmansız çalıştırdıkları işçilere, “Çok kalabalık tehlike oluşturuyoruz, bir an önce bitirelim.” diye seslenince bir işçi, “Zaten mikrop içinde çalıştırıyordunuz siz?” cevabını veriyor.

Çakmak tazminatlarını ödemedikleri işçilerle adeta dalga geçer gibi, Yeni yerinize geçince tüm haklarınız da sizinle gelecek. Eğer yeni yer yoksa da, burası muz cumhuriyeti değil ya alırsınız haklarınızı” diye konuştu.

https://twitter.com/Umut_Sendikasi/status/1244629151186915328?s=20