Sabancı Holding yılın ilk yarısında 2,2 milyar kar açıkladı

Sabancı Holding'in açıklamasına göre, topluluk ocak-haziran döneminde 2,2 milyar liralık kar elde etti. Topluluğun konsolide satışları ise 27,4 milyar TL olarak kayıtlara geçti.

Sabancı Holding yılın ilk yarısında 2,2 milyar kar açıkladı

Sabancı Holding, işsizliğin tavan yaptığı salgın sürecinde dekasalarını doldurmaya devam etti.

Sabancı Holding yılın ilk yarısında 2,2 milyar lira kar açıkladı. Holding, yılın ilk yarısında 2019’un aynı dönemine göre net karını yüzde 15 artırarak 2,2 milyar liraya ulaştırdı.

Sabancı Holding’in açıklamasına göre, topluluk ocak-haziran döneminde 2,2 milyar liralık kar elde etti. Topluluğun konsolide satışları ise 27,4 milyar TL olarak kayıtlara geçti.

Açıklamada verilere ilişkin değerlendirmeleri yer alan Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, söz konusu mali gerçekleşmelerin, tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının etkilerinin en sert hissedildiği bir dönemi kapsadığına dikkati çekti.

Yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi, ikinci mali dönemde de finansal yönetimdeki başarılı sonuçların rakamlara yansımasından dolayı memnuniyet duyduklarını anlatan Alper, 2020’ye sağlam bir bilanço yapısı, dengeli bir portföy ve düşen borçluluk seviyesiyle girdiklerini bildirdi.

Alper, sahip oldukları bu avantajların, zorlu pandemi sürecinin sağlam bir şekilde yönetilmesinin ana etmenleri arasında yer aldığını kaydederek, “Finansal sonuçlarımızın da gösterdiği üzere, Kovid-19 sürecini de, sağlıklı bir mali yapıyla yönetmeyi sürdürüyoruz. Yılın geri kalan bölümünde de nakit yönetimi ve iş sürekliliği önceliğimizi koruyarak paydaşlarımıza değer yaratmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın’ yeni ekonomi modeli’ni açıkladığı toplantının ardından açıklamalarda Albayrak’ı övmüştü. Sabancı, “Sayın Bakanımızı (Berat Albayrak) Enerji Bakanlığından tanırız. Söylediğini yapan bir kişidir. Gerçekleştirmiştir. Başarılı bir enerji Bakanlığı yapmıştır.” demişti.