Sabah'tan Muharrem İnce'ye: Cumhur İttifakının 'laik ayağı' olsun

Sabah yazarı, yeni parti kuracağı iddiası konuşulan Muharrem İnce'nin Cumhur İttifakı'nın 'laik ayağı' olarak demokrasiye büyük katkı sunabileceğini söyledi.

Sabah'tan Muharrem İnce'ye: Cumhur İttifakının 'laik ayağı' olsun

AKP yayını Sabah’ta, son dönemde yeni parti kuracağı iddialarıyla konuşulan Muharrem İnce için ilginç bir değerlendirmede bulunuldu. Gazetenin yazarlarından Mahmut Övür, CHP’de yaşandığı belirtilen iç tartışmayı değerlendirirken Muharrem İnce için “Cumhur İttifakı’nın laik ayağı olarak demokrasiye daha büyük katkı sunmazlar mı?” sözlerini ifade etti.

Yandaş yazar, kendi sorusunu Muharrem İnce’nin Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül kıyaslaması yapıp “İkisinin arasında kalsam Erdoğan’a oy veririm!” dediği sözlerini hatırlatarak yanıtladı.

Övür’ün bugünkü “CHP’den ikinci parti mi geliyor?” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Şu da çok merak ediliyor: Peki CHP’den ayrılan İnce ve diğerleri, AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın laik ayağı olarak demokrasiye daha büyük katkı sunmazlar mı? Böylece Saadet Partisi’nin tersi de gerçekleşmiş olur.

Aslında İnce’nin 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesi CHP’nin Abdullah Gül’ü aday göstereceğiyle ilgili bir soruya verdiği cevap, bu konuda bir ipucu olabilir:

“Gül 7 yıl cumhurbaşkanlığı yaptı, bu süre içinde hangi yasayı veto etti? Tek yaptığı onların dümen suyuna gitmekti. Böyle şey olur mu? Ben ikisinin arasında kalsam Erdoğan’a oy veririm!”

Şimdi Demirelvari “dün dündür bugün bugündür” diyecek ama yine de insan merak ediyor; 2023’te CHP’nin adayı Gül olsa İnce nasıl bir tavır takınır?”