Sabah yazarı: Toplumdaki karamsarlığı anlamıyorum, neyini özlediniz eski günlerin?

Yandaş Sabah yazarı Yalçın, Türkiye'nin bugününe bakıp eskiyi özleyenlere "azgın azınlık" dedi, mevcut durumun son 300 yılın en iyisi olduğunu öne sürdü.

Sabah yazarı: Toplumdaki karamsarlığı anlamıyorum, neyini özlediniz eski günlerin?

AKP’nin yayın organı Sabah‘ın yazarlarından Hasan Basri Yalçın, Türkiye’nin mevcut durumu ve gidişatından dolayı endişeli olup eskiye özlem duyanlara tepki gösterdi.

Yalçın, “Eski, güzel günler mi dediniz?” başlıklı yazısında “İyimser biri olduğum söylenemez. Genelde karamsar olmaktan da kaçınırım. Gerçekçiliğin her ikisinden de uzak durabilmekle mümkün olduğuna inanırım. Bu konuda akademik olarak da yeterince kafa patlatmışlığım vardır. Ama buna rağmen toplumumuzda üretilen karamsarlık havasına bir anlam veremiyorum. Bir tür hikâye sürekli üretiliyor. Örneklendirme ve doğrulama ihtiyacı duyulmadan tekrar ediliyor. Türkiye’nin eski güzel günlerinden dem vuruluyor. Şöyle bir yokluyorum kendimi. Bulmaya çalışıyorum. Neyi güzeldi bu eski günlerin?” ifadelerini kullandı, AKP’li yılları ve gelinen noktayı övdü.

“Nereden bakarsanız bakın Türkiye son 300 yıllık tarihinde hiç bu kadar iyi durumda olmadı.” iddiasında bulunan Yalçın, kendi provokatif “yorum”unu ise yazısının sonuna sakladı. “Bu eskinin bilmediğim bir iyi tarafı varsa anlatın bana. Yok, söyleyemezsiniz.” diyen yandaş yazar, “Çünkü asıl mesele bu değil. Siz eski güzel günleri değil, eski imtiyazlı günlerinizi arıyorsunuz. Eski güzel günler diye bir şey yok. Eskiden azgın azınlık büyük kalabalıklara kolayca hükmederdi. Bence siz onu özlüyorsunuz.” ifadelerini kullandı.