Sabah, İnce'nin aklından geçenleri okuyup 'haber' yaptı

AKP'nin yayın organı Sabah gazetesi, CHP'li Muharrem İnce'nin yazmadığı ancak "yazmayı düşündüğü" tweet'in haberi yaptı.

Sabah, İnce'nin aklından geçenleri okuyup 'haber' yaptı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, davet gelmesi halinde Ayasofya’ya namaz kılmaya gideceğini söyleyen CHP’li Muharrem İnce’nin sözleri hatırlatılarak kendisine yöneltilen “Siz de davet gelirse namaza gidecek misiniz?” sorusunu, “Muharrem Bey herkesin yerine gider” diyerek yanıtlamıştı.

AKP’ye yakın Sabah gazetesi ise Kaftancıoğlu’nun bu sözleri üzerine İnce adına bir “haber” hazırladı.

Gazetenin herhangi bir kaynağa dayanmayan haberine göre İnce, Kaftancıoğlu’na yanıt olarak “Sen domuz eti yemeye devam et. Biz Ayasofya’da namaza gideriz” diye yazmayı “düşündü”, ama son anda engellendi.

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

“CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, “Muharrem Bey herkesin yerine gider” şeklindeki sözlerine İnce çok öfkelendi. İddiaya göre; İnce sosyal medya hesabından “Sen domuz eti yemeye devam et. Biz Ayasofya’da namaza gideriz” şeklinde paylaşımda bulunmayı düşündü. Ancak son anda partinin üst düzey yöneticileri tarafından engellendi. Daha sonra yaptığı paylaşımda ise İnce “Ben bu partinin gençlik kollarından bu yana her kademesinde görev yapmış birisiyim. CHP kültürünü ve parti terbiyesini iyi bilirim. Onun için partimizin il başkanı ile basın önünde tartışmaya girmem. Takdir kamuoyunun ve partililerin vicdanına aittir” açıklamasından bulundu.”

Sabah’ın haberine İnce de sosyal medya hesabından “İktidar medyası niyetimi okumuş, aklımdan geçenleri benim yerime düşünmüş, dibin dibi rezil bir habere imza atmış. Bunun sonu telepati, kahvenin dibi, telve veya papatya falıdır.” ifadeleriyle yanıt verdi.