VİDEO | Rusya'da mühimmat deposunda patlama

Rusya'nın Ryazan bölgesinde orduya ait mühimmat deposunda büyük bir patlama meydana geldi. Çevredeki köylerin sakinleri tahliye edildi.

VİDEO | Rusya'da mühimmat deposunda patlama

Rusya’nın Ryazan bölgesindeki Shelemishevo kasabasında orduya ait mühimmat deposunda patlama meydana geldi. Depodaki mühimmatlar art arda patlarken, bölgeye çok sayıda kurtarma aracı ve ambulans sevk edildi. Rusya Savunma Bakanlığına bağlı ekipler de bölgede kurtarma ve yangın söndürme çalışmalarına katılırken, itfaiye ekipleri yangına uzaktan müdahale etmeye çalışıyor.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’nın bölgede yanan mühimmat deposunun yakınlarındaki yerleşim birimlerinde yaşayan 1500’den fazla kişinin tahliye edildiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ryazan bölgesinde yanan bir mühimmat deposunun yakınlarındaki yerleşim birimleri sakinleri tahliye ediliyor.

Tahliye işlemleri kapsamında ilk olarak 130 ilköğretim öğrencisi ve küçük yaşta 16 çocuk bölgeden çıkarıldı. Genel anlamda ise 14 yerleşim biriminden 1500’den fazla kişi tahliye edildi.

Yangın söndürme çalışmalarında 70 kadar asker ve 10 teçhizat yer alıyor. Olay yerine bir itfaiye treni, bir komisyon gönderildi. İl-76 uçağı da uçuşa hazırlanıyor.

Savcılık ise incelemelere başladı.