Rusya'da Erdoğan'a 'Bunu kabul etmiyoruz' yanıtı

Kremlin Sözcüsü Peskov, Erdoğan'ın İdlib'le ilgili suçlamalarına "Bunu kabul etmiyoruz" diyerek yanıt verirken "Maalesef bu bölge, çok sayıda teröristin bir arada bulunduğu yer olarak kalmaya devam ediyor." dedi.

Rusya'da Erdoğan'a 'Bunu kabul etmiyoruz' yanıtı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Rusya, Astana’ya da Soçi’ye de sadık değil” açıklamasına Rusya’dan kritik bir yanıt geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov,  basın toplantısı sırasında Erdoğan’ın açıklamalarıyla ilgili sorular karşısında, “Bunu kabul etmiyoruz. Rusya, İdlib gerilimi azaltma bölgesine ilişkin Soçi Mutabakatı’ndaki yükümlülüklerini tümüyle yerine getiriyor” dedi.

Sputnik‘te yer alan habere göre, İdlib’deki durumun istenen seviyeye gelmemesinden üzüntü duyduklarını kaydeden Peskov, “Maalesef bu bölge, çok sayıda teröristin bir arada bulunduğu yer olarak kalmaya devam ediyor. Teröristler, Suriye hükümet güçlerinin yanı sıra Hmeymim’deki Rus üssüne düzenli olarak saldırılar düzenliyor. Bu durumdan büyük bir endişe duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Suriye ordusunun İdlib’deki cihatçı hedeflere yönelik askeri harekatı nedeniyle Rusya’ya tepki gösteren Erdoğan, “Rusya ile gerek Soçi gerek Astana’da bazı görüşmeler, anlaşmalar oldu. Bu anlaşmalara Rusya’nın sadık kalması halinde biz de aynı sadakatle yola devam ederiz. Şu an itibarıyla maalesef Rusya, Astana’ya da Soçi’ye de sadık değil” demişti.