Rusya, 'Suriye'de 8 Pantsir hava savunma sisteminin yok edildiği' iddiasını yalanladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de 8 adet Pantsir hava savunma sisteminin yok edildiği yönünde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan verilerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Rusya, 'Suriye'de 8 Pantsir hava savunma sisteminin yok edildiği' iddiasını yalanladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de 8 adet Pantsir hava savunma sisteminin yok edildiği yönünde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’nin İdlib bölgesinde 8 Pantsir hava savunma sisteminin imha edildiği yönündeki haberlere yanıt verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu tür bilgilerin “abartıdan daha fazlası” olduğu ifade edildi.

Suriye ordusunun elindeki Pantsir dahil temel hava savunma sistemlerinin Şam etrafında konuşlu olduğunu hatırlatan Bakanlık, İdlib bölgesinde Suriye ordusuna sadece 4 Pantsir’in yardım ettiğini bildirdi.

Türkiye’e ait insansız hava araçlarının yoğun saldırılarında 2 Pantsir’in hasar gördüğü aktarılan açıklamada, sistemlerin askerler tarafından onarıldığı belirtildi.

PANTSİR-S1 NEDİR?

Pantsir-S1 , bir Rus kısa ve orta menzilli karadan havaya füze ve uçaksavar topçu sistemidir. Sistem, 2K22 Tunguska’nın gelişmiş bir modelidir ve hedef belirleme ve izleme için fazlı dizi radarları kullanmaktadır.

Pantsir-S1, askeri, endüstriyel ve idari yapıların uçak, helikopter, hassas mühimmatlar, seyir füzeleri ve İHA’lara karşı nokta hava savunmasını sağlamak ve özellikle düşük ila son derece düşük aralıklarda hassas mühimmat kullanan düşman hava saldırılarından hava savunma birimlerine ek koruma sağlamak üzere tasarlanmıştır