Rusya: İkinci parti S-400 teslimatında Türkiye’nin nihai kararını bekliyoruz

Rusya’nın askeri-teknik işbirliğinden sorumlu federal servisi FSVTS’nin başkanı Dmitriy Şugayev, Türkiye’ye ikinci bir S-400 savunma sistemi satışı yapılması üstüne yapılan görüşmelerde ilerleme sağlandığını, şu anda Ankara’nın nihai kararını beklediklerini söyledi.

Rusya: İkinci parti S-400 teslimatında Türkiye’nin nihai kararını bekliyoruz

Rusya’nın askeri-teknik işbirliğinden sorumlu federal servisi FSVTS’nin başkanı Dmitriy Şugayev Ekotürk kanalına demecinde, “Herkesin malumu olan pandemi sebebiyle uygulanan kısıtlamaları düşünecek olursak, (ikinci parti S-400 sevkiyatına ilişkin) sözleşmenin ne zaman imzalanacağına dair tahminde bulunmanın, açık konuşmam gerekirse, bir yararı olmaz. Yine de ikinci bir S-400 savunma sistemi satışı hakkındaki diyaloğun hayli ileri bir aşamada olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Daha önce, Türkiye’yle hükümetlerarası askeri-teknik işbirliği komisyonu toplantısının mayıs ayında yapılmasının planlandığını, ancak söz konusu toplantının pandemi nedeniyle yılın ikinci yarısına ertelendiğini de söyledi.

Bunun yanında Şugayev, Türkiye’ye Su-35 savaş uçağı satışı yapmaya hazır olduklarını da yineledi.

FSVTS Başkanı, ortak havacılık ve hava savunma sistemi donanımı üretmenin de Türkiye ile görüşülmekte olan konulardan biri olduğunu sözlerine ekledi.