Rusya, Ermenistan’da Bayraktar dronelarını indiriyor iddiası

Asia Times’ın Rus basınına dayandırdığı haberine göre, şu anda Azerbaycan tarafından Ermenistan'ı hedef almak için kullanılan en az dokuz Türk Bayraktar insansız hava aracınının (drone) Rusların elektronik sistemince devre dışı bırakıldığı yazıldı.

Rusya, Ermenistan’da Bayraktar dronelarını indiriyor iddiası

Azerbaycan ile Ermenistan arasında dağlık Karabağ üzerinden tırmanan çatışmalarda Türkiye’nin rolü tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Çatışmaların alevlendiği ilk günden bu yana Ermenistan’ı “işgalci” olarak niteleyen Türkiye’nin, Azerbaycan’a açıktan destek vermenin yanı sıra askeri anlamda da daha fazla müdahil olma mesajını sık sık verdiği biliniyor.

Türkiye, Rusya tarafından Libya ve Suriye’den cihatçı transferi ile suçlanırken; Türk F-16’lar ile droneların bu çatışmalara dahli Rus medyası tarafından haberleştirilmişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın şirketi Bayraktar’a ait droneların bu çatışmalardaki varlığı Rusya’nın önemli iddialarından biri idi.

Asia Times’ın Rus basınına dayandırdığı haberine göre, şu anda Azerbaycan tarafından Ermenistan’ı hedef almak için kullanılan en az dokuz Türk Bayraktar insansız hava aracınının (drone) Rusların elektronik sistemince devre dışı bırakıldığı yazıldı.

Rus Krasukha sisteminin, Bayraktar gibi silahlı insansız hava araçlarının ve Harop olarak bilinen İsrail yapımı intihar dronelarının başarılı bir şekilde kullanılmasına karşı koymak için Ermenistan’a konuşlandırıldığı iddia edildi.

Rus basınının, en az dokuz Bayraktar insansız hava aracının 19 Ekim’de düşürüldüğünü servis ettiği belirtilen haberde, “Düşen insansız hava araçlarının bazı fotoğrafları Ermenistan tarafından yayımlandı ve başta Avia.pro olmak üzere Rus basınında yer aldı. Fotoğraflarda, Bayraktar dronlarının parçalanmasına rağmen yerden ateşle vurulduklarına dair hiçbir iz olmadığı görülüyor” denildi.

‘Elinizde kaç tane Türk droneu var?’ sorusu Aliyev’e sorulduğunda, Aliyev ‘yeterince var’ yanıtını vermişti.