Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Ateşkese rağmen Dağlık Karabağ'da askeri faaliyetler devam ediyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'la görüşen Ermenistan Dışişleri Bakanı Mnatsakanyan, "Maalesef, şu an itibarıyla pratikte ateşkesin tamamen sağlandığını söyleyemeyiz" ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Ateşkese rağmen Dağlık Karabağ'da askeri faaliyetler devam ediyor

Ermenistan Dışişleri Bakanı ile Moskova’da görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’da sağlanan Dağlık Karabağ’a yönelik ateşkes mutabakatına tam olarak uyulmadığını ifade etti.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zograb Mnatsakanyan’la yaptığı görüşmenin başında konuşan Lavrov, “Geride kalan cumayı ve cumartesiyi, en azından cumartesinin bir kısmını burada, bu binada Azeri mevkidaşımızla geçirdik. Devlet Başkanı Putin’in inisiyatifiyle önemli bir mutabakat sağladık. Şu an itibarıyla bu mutabakata tam olarak uyulmadığını ve askeri faaliyetlerin devam ettiğini görüyoruz” dedi.

Lavrov, Rusya’nın Azerbaycan ve Ermenistan’la hem dışişleri hem de savunma bakanları düzeyinde yürüttüğü temasların Dağlık Karabağ’da ateşkesi öngören mutabakata tam olarak uyulmasına katkı sunacağını umduğunu belirtti.

Lavrov’la aynı görüşte olduğunu kaydeden Ermenistan Dışişleri Bakanı Mnatsakanyan, “Maalesef, şu an itibarıyla pratikte ateşkesin tamamen sağlandığını söyleyemeyiz” diyerek bunun sorumlusunun Azerbaycan olduğunu iddia etti.