Rusya: Cihatçı militanların eylemleri sonucu Rus ve Türk askeri uzmanlar hayatını kaybetti

İdlib'deki militanların ocak ayının son iki haftasında 1000'den fazla saldırı düzenlediğini belirten Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu saldırılarda Rus ve Türk askeri uzmanların hayatını kaybettiğini ifade etti.

Rusya: Cihatçı militanların eylemleri sonucu Rus ve Türk askeri uzmanlar hayatını kaybetti

İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki duruma ilişkin yazılı bir açıklama yayınlayan Rus Dışişleri, cihatçı militanların etkinliklerini kabul edilemez derecede artırdığını ve ocak ayının son iki haftasında 1000’den fazla saldırı düzenlediğini kaydetti.

Saldırılarda ölen ve yaralanan Suriyeli askerlerin ve sivillerin sayısının yüzlerle ifade edildiğini belirten bakanlık, Rus ve Türk askeri uzmanların trajik şekilde hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakanlık, gerilimi azaltma bölgesindeki silahlı grupların bir kısmının önce Suriye’nin kuzeydoğusuna, sonra da Libya’ya gönderilmesinin militanların bölgedeki yoğunluğunu kritik seviyeye taşıdığının altını çizerek şu ifadeleri kullandı: “Bu koşullar altında hükümet güçleri, binlerce Suriyelinin hayatlarını terörden korumak için müdahalede bulunmak durumunda kaldı. Suriye ordusunun kendi egemen topraklarında BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü kabul edilen gruplara karşı savaştığı unutulmamalı ve bu konuda farklı görüşler olmamalıdır.”